VW Polo 6N By Kuba

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

VW Polo 6N By Kuba

Post autor: KubaSrem »

Siemanko.

Model: Polo 6n
Kolor: Jest do D8D8, ale jaki to jest fachowo to nie wiem. :/
Data produkcji: 02.1998
Silnik: 1.4AEX 60 KM !

Cóż.. jest to moje pierwsze autko, jakoś luksusów nie ma, bo jest to typowa wersja na Polskę, czyli.. brak głośników z tyłu, nawet brak kabli w kostce żeby je podłączyć.. korbotronic x4, brak wspomagania, ale podoba mi sie bo deska po lifcie. :D Ważne że swoje ! Jestem 3 właścicielem, auto jest z polskiego salonu VW z Poznania, przebieg to jest minimalnie ponad 140 tyś km, wszystko udokumentowane. Kolor jest ładny czerwony, ale na zdjęciach wygląda jak różowy, co mnie przeraża.. Za dużo w nim nie zrobiłem, ale zawsze coś. Kupiłem radio Pioneerka i założyłem dwa głośniki z tyłu. Wymieniłem uszczelkę pod pokrywa zaworów, wyczyściłem środek bo był w kiepskim stanie, w sensie syf i mogiła oraz zrobiłem smoked lamp, nie wiem czy jest to robione prawidłowo ale mi się podoba, aa i pomalowałem przy okazji znaczek na czarno i zdjąłem chlapacze. Do wymiany jest tak "dokładka" metalowa zderzaka, ruda już go zżarła. Co do planów ? Planów jest masa.. m.in:
- szerokie zderzaki,
- kierunkowskazy Hella black magic, chociaż na razie chce okleić czarną folią, bo nie mam za dużo hajsu,
- kierownica Raid HP 30 z deklem od Porsche,
- dokładka od GTi, ale to jak będzie szeroki zderzak,
- gwint, no i tutaj raczej padnie TA Technix, albo MTS,
- założenie wspomagania,
- adaptacja zegarów z Golfa mk4,
- montaż głośników w przednich drzwiach,
- felga, opcja numer jeden to jest szeroka stal, opcja numer dwa to są BCW STEFFAN 14" bądź 15", a opcja numer 3 wyjdzie w praniu. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

23.12.2014 Tylne lampy Hella Black Magic, zdjęcie wycieraczki, napisu "POLO" oraz tylny emblemat VW w czarny mat.

Obrazek

Obrazek

Szału nie ma, ale mi się ona podoba. <3
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Wielki plus za lampy tył. Polo w tym kolorze można ładnie wymodzić wiec działaj dobrze. Powodzenia!
Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

wrzuć miniaturki zdjęć bo poleci
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

fajna polóweczka :) poszukaj może kierownicy jakiejś fajniejszej ;) baza luks do modzenia
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Naprawdę fajna Polcia i naprawdę extra numer rejestracji hehe :shock:
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Jakbym widział swoje Polo kilka lat temu :) Moja również wersja krajowa,produkcja Poznań,kolor LP3G,to lubię! :)
Plany bardzo fajne,pomału do celu. Co do zmiany zderzaków na 99,9% obstawiam że belkę wzmacniającą pas przedni też będzie trzeba wymienić bo one gniją. :crazy:

Zapraszam do siebie,możesz sobie porównać jak zaczynałem,a wyglądało to bardzo podobnie. :oki:
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

No pomału do celu. :D Po nowym roku kupuje nowe kable zapłonowe świece, kopułkę etc. potem wpadają szerokie zderzaki i pokrywa silnika od 1.4 :D
Awatar użytkownika
kamil95
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kamil95 »

ładne polo fajna baza ale za brak wycieraczki z tyłu dowód ci mogą zabrać
Awatar użytkownika
Grzegorz.
Newbie
Newbie

Post autor: Grzegorz. »

Dowód za brak wycieraczki na 100% zabiorą a tak to poloweczka ładna.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Zabranie dowodu za brak wycieraczki ? Pierwsze słysze :scratch:
Paffcio w moim polo wycieraczki nie miał i ja nadal nie mam, a z tego tytułu żadnych problemów nie miałem :blush2:
Ani na przeglądzie ani przy spotkaniu z niebieskimi ;)

Kubie zaś, życzę powodzenia i bezawaryjnej jazdy, bo ta przyczyni się do modyfikacji :grin:
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Hejka ! W niedziele tak strasznie mi się nudziło, że aż zrobiłem sobie postoje w kierunkowskazach, oraz zdjąłem listwy boczne. :D Na dniach zrobię foty jak to wygląda wieczorem. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
przemo92

Post autor: przemo92 »

Ładnie jest bez listw, sam się zastanawiam czy ich nie zdjąć. Ciężko było usunąć po nich pozostałości? Czym usuwałeś resztki?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

podgrzewasz opalarką lub czymś innym i odciągasz schodzi razem z klejem, a jak zostanie co nieco to masz zmywacz do kleju nie uszkadzający lakieru lub benzynę ekstrakcyjną czasami po tym lakier robi się lekko matowy, wtedy pasta polerka i śladu nie ma :) może ktoś inaczej robił
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Ja to zrbiłem tak, suszarka, podgrzewałem, zrywalem listwy, a klej i pozostalosci zrywalem je takim czyms do fug, kupiome w Brice Marche za 1,49 zl i przecieralem benzyna zeby lepiej schodzilo, okolo godziny czasu mi zeszlo
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Czaman »

Z planów wnioskuję że będzie nieźle :good: , gwint zawsze na plus :) .
Jedyne nad czym bym się zastanawiał to to, czy jest sens wymieniać zegary (tych Ci zazdroszczę, bo samemu mi po głowie chodzą poliftowe :closedeyes: ). Powodzenia i żeby Polówka służyła!
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”