[6N2] Szarpie podczas jazdy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
klekocix
Raczkujący
Raczkujący

[6N2] Szarpie podczas jazdy

Post autor: klekocix »

Mam problem z Polo 6N2 (a właściwie 6KV2 - ale silnik ten sam).

Przy utrzymywaniu stałej prędkości (im wyższy bieg tym bardziej) szarpie podczas jazdy.
Nie zależnie czy to delikatne przyspieszanie czy jazda ze stałą prędkością.
"Gaz w podłogę" oraz hamowanie silnikiem nie daje takich efektów, auto jedzie gładko.

Stawiałem, że problemem jest LPG i z nim związane perturbacje - ale po przełączeniu na benzynę sytuacja jest podobna.

Szarpanie jest takie, że widać to na drążku zmiany biegów - porusza się w przód i w tył!

Macie jakieś pomysły co jest winne?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

a sprzęgło ci się nie ślizga ?
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

a odpala ok? i przy gazie w podłogę zbiera się normalnie czy przez chwilę go jakby dusiło a potem zaczął przyśpieszać? Ja miałem podobnie i ciężki miał rozruch silnik (trzeba było kręcić dłużej) a po wjechaniu na autostradę przy szybszej jeździe okazało się że tłumnik się rozwarstwił w środku i włosy/wełna która jest w środku przytykała wydech. Po przegonieniu go ciągnąłem za sobą 4 metry wełny, oczywiście wydech do wymiany poszedł i chodziło ok

[quote=""MaciekVW""]a sprzęgło ci się nie ślizga ?
[/quote]

odpowiedz sobie na pytanie czy sprzęgło ślizgało by przy przyśpieszaniu czy jeździe ze stałą prędkością? Gdyż klekocix pisze że owe szarpanie występuje przy jeździe ze stałą prędkością a nie przyśpieszaniu
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”