[86c] jaki silnik w moim staruszku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
dzido111
Newbie
Newbie

[86c] jaki silnik w moim staruszku

Post autor: dzido111 »

Witam szanownych kolegów. Jestem nowy na forum polo i VW. Uwielbiam youngtimery w stajni posiadam Syrenkę 104, BMW E21 323i Baur i BMW E30 325ix coupe.
Czas przyszedł na miejskie auto powyżej 30 lat oczywiście do zrobienia na cukierek jak pozostałe moje Auta. W sobotę przypadkiem będąc u dziewczyny 300 km od miejsca zamieszkania znalazłem na OLX ogłoszenie VW POLO mk1 rok 1978 w wersji LS
http://olx.pl/oferta/vw-polo-ls-CID5-ID8gJPf.html
Zadzwoniłem podjechałem i obejrzałem Polo co najważniejsze 100% oryginał nie remontowane, bez żadnego wkładu domowych Tunerów. Podłoga zdrowa jak dzwon w większości powierzchowna rdza prócz błotnika prawy przód który jest do wymiany. Chromy kompletne. Środek ideał tapicerka nigdzie nie przetarta nawet 40 letnie radio gra idealnie. Przebieg coś ok 90000 km potwierdzona na stronie Szwedzkiego Urzędu Komunikacji. W związku z tym zdecydowałem się na zakup :grin:
Niestety w VW jestem zielony i mam jeden problem z rozszyfrowaniem jaki na silnik moje Polo. W dokumentach szwedzkich informacje na temat silnika są puste :shock: . Może ktoś z kolegów orientuje się jaki silnik bywał w wersji LS czy to był 1100?

Z góry dziękuję za pomoc :)
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Daj jakieś zdjęcia silnika i postaramy się pomóc. A tak to zapodaj jakieś foty swoich bawarek na pw bo kocham BMW <3 szczególnie pierwsze trójeczki ;)
Awatar użytkownika
patrycju5z
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: patrycju5z »

Poka foty tego wehikułu :)
Mały ale wariat!
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=38104

VW Polo 86c 1988r HZ 45KM 1.0
Ford Focus mk1 2004r TDCI 100KM 1.8
ODPOWIEDZ