Sprzedałem auto i czuję się jak bez ręki

Tu rozmawiamy o wszystkim czego nie obejmują inne dzialy.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
gokart
Początkujący
Początkujący

Sprzedałem auto i czuję się jak bez ręki

Post autor: gokart »

I jak teraz żyć bez polo ? :(

Mam nadzieje, że posłuży komuś następne 6 lat bezawaryjnie jak mi służył.

Jedyny plus tej sytuacji,że sprzedałem za bardzo dobrą kwotę a i nowy nabywca kupił bardzo zadbany egzemplarz.

Na forum będę zaglądał chyba, że ktoś mnie wyrzuci :grin:

No i dziękuje wszystkim którzy pomogli mi w rozwiązywaniu wszelakich problemów z autem. :bow: :good:
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Kupuj kolejną polcie ! Może starsza ??
Awatar użytkownika
gokart
Początkujący
Początkujący

[quote=""iJopek""]Kupuj kolejną polcie ! Może starsza ??[/quote]

Nie będę się cofał wolę iść do przodu chciałem kupić 9N3 ale po pierwsze chyba najmniej udany model (tak czytałem), dwa jednak stwierdziłem, że potrzebuje czegoś większego a trzy żadnych godnych uwagi w miarę mocnych benzynowców brak w ofercie.

Już kupiłem francuza i oby się sprawował. Ale kto wie może za kilka lat 6R :) czas pokaże.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Nieeeee... Francuz... :agree:
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

A pochwalisz się jakiego francuza?
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

To jest najlepsze podsumowanie na francuskie auta :grin:
Obrazek
Pamiętam jak pierwsze 6N sprzedałem po 4 latach jak go miałem to mimo iż miałem go dość przez to jak się sypał to łezka w oku kręciła się gdy widziałem jak obcy koleś tym odjeżdżał, a jak wrak 9Nki zabierali na lawecie do Łodzi to już wgl wiec wiem o czym pan piszesz i nie jest to fajne. Trza było zamiast francuza jak typowy Mirek czy Janusz kupić passaretti ;)
Awatar użytkownika
gokart
Początkujący
Początkujący

Jak odjeżdżał mój 6N2 to nawet nie patrzyłem w tamtą stronę ale kierowałem się rozsądkiem teraz dostałem naprawdę porządne pieniądze za niego i mogłem kupić cos innego a jak bym się jeszcze wahał kilka lat to bym musiał więcej dołożyć logiczne chyba :)

Megane 2007r. z jedynym dla mnie bynajmniej słusznym silnikiem 1.6 16V kombi oczywiście.

Patrzyłem również na niemieckie auta ale za kwotę którą posiadałem kupiłbym co najwyżej 3 lata młodsze auto niż miałem a nie o to chodziło. Megane sprawdzone dogłębnie przed zakupem więc mam nadzieje, że mi posłuży.
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

W porównaniu z AUD to faktycznie silnik niezły, ale na dłuższą metę do Meganki za słaby niestety. Moim zdaniem to auto ma sens tylko z DCI (i to nieprawda, że są awaryjne, nawet na trasach 5-10km).

Życzę by się sprawowało autko!

A do 9n3 też się nie zgodzę :) Bardzo fajny wozik :P
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
gokart
Początkujący
Początkujący

[quote=""Tomek001""] ale na dłuższą metę do Meganki za słaby niestety.[/quote]

No kolega jeżdżąc 240 konną alfą po roku stwierdził, że jakoś tak mało mocy :D apetyt rośnie w miarę jedzenia.

A jeśli chodzi o DCI to mam w pracy znajomych z megankami z tymi silnikami jednemu obróciły się panewki choć nikt ich nie prosił :) silnik do wymiany a drugiemu padły wtryskiwacze koszta też dotkliwe, także dziękuje ja wymiękam :shock:

[quote=""Tomek001""]Życzę by się sprawowało autko! [/quote]

Dzięki
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""gokart""]
No kolega jeżdżąc 240 konną alfą po roku stwierdził, że jakoś tak mało mocy :D apetyt rośnie w miarę jedzenia.
[/quote]

Wiem co mówisz - przerobiłem już z 10 samochodów i ciągle mało mocy. Teraz w Polo 1.4 TDI czuję się jakbym nie jechał ;)
Też była przez chwilę Alfa (tylko 190KM), ale też dawała radę.
Nawet Z4 3.0 SMG już jest dla mnie za słabe... Cupra 280 na jeździe próbnej dawała radę - pytanie na ile :)

Celuję teraz w przejażdżkę GTR'em lub jakimś mocnym Porsche.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""Tomek001""]Celuję teraz w przejażdżkę GTR'em lub jakimś mocnym Porsche.[/quote]
Waryjot :)

Ja osobiście nie mam zamiaru sprzedawać mojego glebowoza, ma u mnie dożywocie i mam co do niego sporo planów, które mam nadzieję zrealizować :) Nieliczni wiedzą, co to za plany, ale nie będę się chwalił tymi pomysłami póki co :)

A gdybym miał szukać czegoś, co miałoby mi dostarczać fun z jazdy, to opcje są dwie
- bardziej budżetowa to Audi S4 B5, rzecz jasna długo auto nie byłoby seryjne - musi się porządnie odpychać, a że silnik ma spory potencjał i ludzie umieją go wykorzystać, to miałbym autko, którym mógłbym komfortowo i bardzo sprawnie podróżować po Europie :)
- moje marzenie - Lambo w kombi, czyli Audi RS6 C6 Avant. Rodzinne kombi, które może konkurować z niejednym Ferrari :D 5-litrowy V10 biturbo z napędem na 4 łapy. Często widuję w swojej okolicy takiego potwora, który pomimo posiadania 930KM jeździ na co dzień :D

No ale na spełnianie marzeń trzeba sobie zapracować :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
D
Duro21
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Duro21 »

Ja w przyszłym roku będę sprzedawał swoją Polcie i postanowiłem być wierny marce i modelowi i kupić 9n3. Ale póki co też nie wyobrażam sobie jak moje autko odjeżdża na zawsze z pod mojego domu.
Awatar użytkownika
gokart
Początkujący
Początkujący

[quote=""Tomek001""]Celuję teraz w przejażdżkę GTR'em lub jakimś mocnym Porsche.
[/quote]

Przejażdżka swoją drogą piękna przygoda ale posiadanie takiego auta to jeeeeest coś :D

Zresztą ja jestem takim maniakiem motoryzacji a jeszcze bardziej samego prowadzenia auta.

Jakby ktoś mi dał choćby fiata 125p i powiedział jedź na drugi koniec Polski i wróć byłbym w siódmym niebie :oki:

nie mówiąc już a Lambo kombi :bow: też moje marzenie nie do spełnienia .... ;:(
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Lambo kombi? O.o
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""Marcin86c""]Lambo kombi? O.o[/quote]

Było wyżej - chodzi o RS6 z silnikiem V10 (pochodzącym od Lambo).

Co do najbliższej przyszłości (+/- 3 miesiące) to szukam czegoś w budżecie ok. 20-25 tysięcy.

Natknąłem się już na S4 B5, S6 C5, WRX, Alfa GTA, Alfa GT 3.2V6, Focus ST i ciągle nie wiem co bym chciał.

A co do GTR/Porsche na razie mogę sobie jedynie spróbować pozwolić na dzień zabawy (koszt. ok. 1000zł + paliwo). A posiadanie na co dzień może kiedyś :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”