Siemanko! Mam polo r2002 z silnikiem takim jak w temacie. Czy jest gdzieś miejsce aby zamontować, w silniku czujnik temp oleju?
Ewentualnie, czy jest gdzieś fabryczne miejsce na taki czujnik? Firma przewidziała taką opcję, czy trzeba sobie radzić samemu?
Ktoś, coś?
Witam, z tego co wiem to twój silnik posiada czujnik poziomu oleju w misce i on również mierzy jego temperaturę i podaje do sterownika silnika. Pytanie tylko jak wyciągnąć ten sygnał i podać na jakiś wyświetlacz. Miejsca fabrycznego na dodatkowy czujnik nie ma.
Miejsca w podkładce filtra chyba nie ma. pójdę dziś sprawdzić, ale z tego co widziałem w internecie to raczej nie ma. A idzie vagiem sprawdzić temp oleju, skoro czujnik ma taką funkcję?
[quote=""Zioło69""]Miejsca w podkładce filtra chyba nie ma[/quote]
nie wiem o co ci chodzi, ale ja tego nawet nie zasugerowałem... przeczytaj raz jeszcze co napisałem
Wyprzedziłem trochę Twojego linka z tą podkładką. I chodziło mi o to, że nie da rady jej tam w jakikolwiek sposób zamontować.
Znalazłem za to czujnik poziomu oleju, wtyczka jest chyba na 3 piny.. To teraz pod które kabelki podpiąć zegar?