czujnik otwarcia maski

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kwanga
Newbie
Newbie

czujnik otwarcia maski

Post autor: kwanga »

Witam mam pewien problem z czujnikiem otwarcia maski przód  :-\ .
Od początku : po przekręceniu kluczyka mruga kontrolka poziomu oleju i co jakiś czas piszczy, zalecono wymianę czujnika poziomu oleju
ponieważ VAG widzi błąd w liczniku ( zwarcie do + ) po wymianie czujnika po drugim przekręceniu kluczyka błąd powrócił i jest cały czas .
Zasugerowano żeby otworzyć maskę na dłużej ale okazuje się że jest czujnik do wycieraczek i maski tylko że tem od maski ma odcięte przewody  :-\, przewody to brązowy i czerwono-brązowy.
Przejrzałem wiązkę od prawej strony i nigdzie nie ma przewodów do tego czujnika
Pomoc jakiej potrzebuję to jak by ktoś mógł zobaczyć w którym kierunku biegną te przewody gdzie ich szukać podejrzewam że, ktoś szykując auto na handel wyciął i zamkną obwód na stałe przez co auto nie widzi że, maska jest otwierana.
Polo 9N 2004 TDI 101KM 
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Problem  jest w czujniku poziomu oleju  lub  jego przewodach. Otwarcie maski jest dobre tylko na chwilę. Odkoduj czujnik z licznika albo napraw. Na pewno jest błąd od czujnika poziomu oleju ,bo czerwona kontrolka oleju  mrugająca i piszczenie to tak samo ciśnienie oleju i wypadało by sprawdzić manometrem czy jest ok.
Lenistwo drogą do postępu
k
kwanga
Newbie
Newbie

czujnik jest nowy a przewody nie są uszkodzone a czujnik otwarcia maski jest odcięty długość przewodu około 50cm , od czujnika ale nie ma reszty więc interesuje mnie gdzie te przewody idą na prawo do wiązki czy na lewo. Ponad to dziś zauważyłem że, jak odpalę auto jak jeszcze świeci czerwona kontrolka oleju nie ma żadnych komunikatów o oleju żadnego mrugania i żadnego piszczenia nawet po 10 próbach
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2016, 19:46 przez kwanga, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
konikks
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: konikks »

Szukaj w okolicach filtra paliwa. Tam jest kostka łącząca przewód czujnika.
k
kwanga
Newbie
Newbie

od strony filtra paliwa rozprułem wiązkę aż do ABS i nie ma nic nie ma żadnych luźnych przewodów nie ma nic wszystkie przewody są podłączone  :'( i nie wiem gdzie dalej szukać  :-[
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”