Gaśnie na Zimnym silniku

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

D
Damian16
Newbie
Newbie

Gaśnie na Zimnym silniku

Post autor: Damian16 »

Witam.

Jestem posiadaczem polówki z 95r. z silnikem 1.4 bp, od samego początku gdy ją kupiłem miałem problem że gasła mi na zimnym silniku zaraz po odpaleniu np tak jak tutaj na filmiku (https://www.youtube.com/watch?v=X7a7YvxJgJc ) oraz czasami ją coś dusi po między 3-4 tyś rmp. Wymieniłem uszczelkę po między przepustnicą a kolektorem ssącym, uszczelkę pod kolektorem ssaćym zakładałem inną przepustnice i dalej to samo :/ proszę o pomoc bo nie wiem juz cos może jeszcze być. I dodam jeszcze że falują obroty.
D
Damian16
Newbie
Newbie

Wykręciłem przepustnicę i dokładnie ją wyczyściłem i teraz trzyma obroty trzyma elegancko, nie falują ani nie dusi się przy przyspieszaniu. Tylko jeszcze przy "porannym" odpalaniu gdy sinik jest zimny nie Ma takich obrotów jak powinien są za niskie ale po chwili są takie jak powinny. I podpinałem jeszcze polo pod komputer i ciągle jest błąd którego nie moge wykasować "Regulacja biegu jałowego" co mogę z tym zrobić ?
Awatar użytkownika
torlof
Newbie
Newbie

Post autor: torlof »

Regulacja biegu jałowego to nie czasem krokowy, który jest w przepustnicy? Wcześniej też był ten błąd? Zrób adaptację przepustnicy a jak nie, podłóż inną  :-X
Ciorne polo tri.

BSU.
D
Damian16
Newbie
Newbie

Adaptacji nie zrobię bo jest ten błąd, a ten błąd jak usune to po chwili jest dalej :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”