Witam!
O jakiegos czasu wyczuwałem w aucie dziwny zapach ale olałem to, teraz kiedy zrobiło sie gorąco nasilił sie,Odkrylem ze to smród wilgoci ,woda zebrała sie w komorze bagaznika,w rogu pod tylnim lewyn światlem.Czy ktoś ma pomysl skąd sie mogła tam wziąść?
Lampa sucha sprawdzałem !
OOO na myjnie ,dobra rada wybiore sie dzis ,troche pózniej i potem dam znać!
Dzieki
-- Pon Sie 17, 2009 6:27 pm --
No wróciłem z myjni!
I oto do jakiego wniosku doszłem:poprzez lampę nie wlatuje,przez szybę tylnią jakimiś zakamarkami też nie ,
Jedyna opcja to przez taki jakis wlot w karoseri(plastikowy z jakimiś gumkami)między zderzakiem a karoserią w środku.
Musiałem w niezłą wode wjechać że się tam dostała i śmierdziała.
-- Pon Sie 17, 2009 6:28 pm --
No wróciłem z myjni!
I oto do jakiego wniosku doszłem:poprzez lampę nie wlatuje,przez szybę tylnią jakimiś zakamarkami też nie ,
Jedyna opcja to przez taki jakis wlot w karoseri(plastikowy z jakimiś gumkami)między zderzakiem a karoserią w środku.
Musiałem w niezłą wode wjechać że się tam dostała i śmierdziała.
Tylna lewa lampa ... Lampą nie leci ... Szybą nie leci ... Klapą nie leci .
A spróbuj ... wyjać tapicerkę podłogi bagażnika + boczek bagażnika i sprawdzić, czy nie leje się przypadkiemprzewód spryskiwacza tylnej szyby. Akurat wchodzi do komory bagażnika w lewym boczku na wysokości tylnej półki i później tylnym słupkiem w górę do przelotki do klapy.
No zatkane odpływy tylne szyber dachu właśnie jest on poniżej tylnej lampy wciśnięty w otwór którym na zewnątrz wylatuje woda z obu stron trza tapicerke odchylić i przeczyścić odpływy ciężko potem włożyć spowrotem.
a mi sie dostaje lekko wody na wycieraczka kierowcy przez uszczelke dolną od dzwi np po deszczu lub po myciu karcherem mam lekko mokrą wycieraczeke pod nogi z lewej strony poprostu tam woda przecieka i nie wiem co robic całą uszczleka do wymiany czy zagięta jak myslicie?
Dziadek13 dzięki wielkie nie wiedziałem że takie temat był poruszany (teraz śledze forum na bierząco) i mam właśnie taki problem jak na tej fotce http://img12.imageshack.us/i/wodaodkierowcy.jpg/ i nie wiem czego mogła by to być wina( nie mówie ze często sie to zdarza ale czasami mam przepuszczoną wode własnei przez to miejsce na dywanik.cała uszczelka do wymiany? czy jakaś dziura w niej co obstawiasz? bo nie wiem co dalej robić.tak jak mówiłem miałem tak ostatnio po umyciu auta karcherem jakieś 15ml wody na dywaniku
[quote=""wodzu.janovia""]sprawdź czy po deszczu gdy otwierasz drzwi nie masz wody w narożniku drzwi (od strony zawiasów na dole w rogu) ja tak miałem z prawej strony nawet założylem dodatkowa folie w drzwiach bo myslalem ze moze dziurawa tamta czy jak ale po przestudiowaniu okazalo sie ze drzwi byly za bardzo "dociśniete" do auta (sam jestem winny bo chcialem zeby bylo Ciszej w aucie gdy jade kolo 120 i to pomoglo ale musialem drzwi przesunac i po klopocie juz sie nie leje [/quote]
U mnie własnie leje sie tak jak jest pokazane na tej strzałce http://img40.imageshack.us/img40/2953/w ... erowcy.jpg zwłaszcza po myciu auta gromadzi sie tam woda i troszke skapuje do srodka dobrze to widac jak sie otworzy dzwi po myciu auta(nie jest to uporczliwe ale czasami mnie to denerwuje)zauważyłem też że na odcinku 15cm w okolocach tej strzałki co na tym foto http://img16.imageshack.us/img16/4764/wodaodkier.jpg mam trosze przetartą uszczelke rdzą tak lekko sparciała (chyba dzwi były żle osadzone i tak sie zroiło ale uszczelka trzyma tam nic nie leje.Jest jakaś regulacja dzwi itd na zawiasach?