[6n] Dmucha tylko ciepłym

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Adrianovsky
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Dmucha tylko ciepłym

Post autor: Adrianovsky »

Hej, mam problem z moją Polcią, lato się zbliża coraz cieplej jest, niby klimy nie mam, ale niestety, w moim polo z nawiewu leci tylko gorące powietrze, nie ważne jak ustawie pokrętło.
Opór na pokrętle czuć dopiero od jego połowy, tryby w środku ładnie działają a linka nie spadła. Ona gdzieś idzie w stronę grodzi silnika, jakieś porady co zrobić zeby to działało?
Awatar użytkownika
Adrianovsky
Raczkujący
Raczkujący

No właśnie polo ciągle trzyma ładną temperaturę, ok 85-90c na wskazówce, nie jest idealnie na 90 ale jest tak od początku i było wszystko w porządku. Robiłem trasy po 300 km i wskazówka ciągle ładnie w tym samym miejscu.
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Witam 
Sprawdził bym mechanizm przełączający nawiewami.
Miałem przypadek że klapka która kieruję powietrze wypadła i było cały czas na ciepłe.
Pozdrawiam
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Adrianovsky
Raczkujący
Raczkujący

Gdzie jest ten mechanizm i jak się do niego dobrać?
Awatar użytkownika
BraHOL 12

Post autor: BraHOL 12 »

Musisz rozkręcić panel pokręteł sprawdzić linki i linki zaprowadza cie az pod deskę.
Chyba że masz climatronic to inna bajka.
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Adrianovsky
Raczkujący
Raczkujący

No właśnie zaprowadziło mnie za deskę, już wcześniej i żeby się do tego dostać muszę rozebrać całą dechę?
v
viader80
Newbie
Newbie

Post autor: viader80 »

Witam mam identyczny problem. Rozebrałem panel z pokrętłem linka chodzi, ale pytanie jak dostac sie do drugiego końca linki. bo daje ciepłem na maksa:( co trzeba rozebrać aby mieć dostęp do miejsca gdzie zmienia ciepło/zimno
Edit: udało mi się naprawic. problemem był z linką. Aby dostać się do drugiego końca linki od strony pasażera pod schowkiem w nogach jest wygłuszenie wystarczy odkręcić plastikową śrubkę odchylić i po lewej stronie jest dźwignia ciepło/zimno. a co się zepsuło metalowy uchwyt który trzymał od strony pokrętła na konsoli poprostu się rozwalił i linka chodziła tylko w jedną stronę. taka sama zasada działania jak linka rowerowa. pancerz musi być trzymany z dwóch stron na końcach. sprawę załatwił uchwyt do line lub dwie podkładki szerokie 5 skręciłem śrubą żeby trzymało to linkę i działa :)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2018, 6:30 przez viader80, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”