[6R] - Zamierzam kupić samochód - Wątpliwości

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
UFO76PL
Newbie
Newbie

[6R] - Zamierzam kupić samochód - Wątpliwości

Post autor: UFO76PL »

Cześć wszystkim!
Jestem tu nowy. Jestem muzykiem z Warszawy. Obecnie posiadam Hondę Jazz II ale zamierzam zmienić auto na VW Polo V-gen. Możliwe że jeszcze dziś, lub w poniedziałek będę finalizował transakcję. Samochód oglądałem. Wersja z pełnym wyposażeniem, w kolorze czarnym z dodatkowym zestawem zimówek na stalowych felgach. Samochód z 2010r. z bardzo niskim przebiegiem. Auto podoba mi się i jestem w sumie zdecydowany. Mam jednak wątpliwości co do przebiegu i chciałbym je rozwiać. Zastanawiam się, czy jeżeli udam się do salonu VW i poproszę o sprawdzenie przeszłości auta, która nie widnieje na historiapojazdu.gov.pl (jest sześcioletnia luka w osi czasu na wygenerowanym raporcie), jest szansa że otrzymam taką wiedzę?
------------------------------------------------------------
Wiedzę w ASO otrzymałem i wszystko jest w porządku z samochodem. Niestety sprzedający na razie wstrzymał się i ogólnie nie wiadomo co  z tego będzie. Co zrobić. Czekam i szukam czegoś innego w międzyczasie. I tak bywa:-)
Ostatnio zmieniony 31 maja 2017, 10:02 przez UFO76PL, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam - Tomek
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

Jeżeli samochód był serwisowany w ASO, to tak- dostaniesz wszelkie informacje o przebiegu, serwisach oraz wymienianych częściach
Warto przed kupnem sprawdzić. Dość często młode auta z małymi przebiegami na rynku wtórnym pojawiają się powypadkowe. Najlepiej zabrać z sobą kogoś kto się zna i sprawdzi dokładnie czy było i co było przy aucie robione.
PS. to że pisze bezwypadkowy wcale nie znaczy, że nie nie miał wypadku czy jak to woli zdarzenia drogowego....
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”