[9n] Matowy / Mleczny reflektor

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Twist
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Matowy / Mleczny reflektor

Post autor: Twist »

Witam,

Od jakiegoś czasu, obserwowałem, że lewy reflektor w moim Polo 9n (2002 r) zaczyna zachodzić mgłą. Na chwilę obecną cały jest jakby mleczny.
Pojechałem do firmy, która zajmuje się regeneracją reflektorów, jednak spróbowali nieco zeszlifować i wypolerować i nic to nie dało. Z tego wynika, że coś się dzieje od środka reflektora.

Spotkał się ktoś z takim problemem? Dzieje się to tylko w jednym - lewym - reflektorze. Polecono mi go wymienić, bo podobno czyszczenie czy regeneracja jest nie opłacalna.

Obrazek
Awatar użytkownika
konikks
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: konikks »

to jest ori czy zamiennik?

tak czy inaczej musisz rozkleić i zmienić szybkę plastikową. nie opłaca się.
szukaj używek, uważaj na angliki.
Awatar użytkownika
Twist
Raczkujący
Raczkujący

Oryginalny... podobno ;)

Gadałem już z kolesiem na szrocie, nie miał akurat reflektorów ale doradził mi jak szukać i też ostrzegł przed anglikami.

Dziś spiszę sobie numer reflektora, który podobno gdzieś tam powinien być i po nim będę szukał na necie.

PS. Jak już się wezmę za wymianę reflektora, to warto zmienić od razu obydwie żarówki (H7) ? Tak mi się wydaje, że to może przez nią zaczęło się tam coś niszczyć od środka i pomyślałem, że od razu zamontuję jakieś lepsze żarówki, bo te co mam są jeszcze od czasu jak kupiłem auto - nieco ponad 2 lata temu.
Awatar użytkownika
mikki68
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mikki68 »

Ja używałem do lamp K2 "lamp doctor"
poświęciłem około 20-25 minut na lampę i jest świetnie
:)
Moja srebrna strzała
na podtlenku LPG :)
Awatar użytkownika
Twist
Raczkujący
Raczkujący

Update: cały reflektor poszedł do wymiany. Niestety to zmatowienie pojawiło się od wewnątrz i nie dało nic szlifowanie.
m
misiaczek55
Newbie
Newbie

Post autor: misiaczek55 »

Nie wiem jak to jest w twoim modelu, ale u mnie regeneracja załatwiła sprawę, ale nie tylko polerka na zewnątrz, tylko całość z czyszczeniem środka. Byłem z tym w Auto Gamma w Kraku na ul. Siemaszki jak coś.
ODPOWIEDZ

Wróć do „9n / 9n3”