6N2 GTI Czaman

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

6N2 GTI Czaman

Post autor: Czaman »

Model: Polo 6N2 GTI 5d
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 AVY
Zawieszenie: Seria
Audio: Jakiś no-name
Plany: Jak najbliżej serii

Witam!
Po prawie roku od kupna postanowiłem stworzyć temat, chociaż nie wiem czy jest o czym mówić.
Autko wymaga nieco wkładu, plany były, żeby do zimy było wszystko uporządkowane wizualnie, jednak życie miało inne plany. Jedyne, co udało mi się zrobić to kupić felgi i opony (aktualnie stoi na ori BBS).  >:(
Główne założenie: ma być tak, jak wyszło z fabryki (mam nadzieję, że nie biją tu za to!). Pozdrawiam i podrzucam kilka fotek. :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Spokojnie za takie podejście do auta nawet doceniamy ludzi. Z mojej strony - fajnie, ze podjąłeś się trudu utrzymania auta w przynajmniej przyzwoitym stanie. Trzymam kciuki za realizację planów i bezawaryjność autka.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Potężny wydech w tym Polo. U mnie też seria chodź co nieco udało mi się zmienić.
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

adek1983 pisze: Spokojnie za takie podejście do auta nawet doceniamy ludzi. Z mojej strony - fajnie, ze podjąłeś się trudu utrzymania auta w przynajmniej przyzwoitym stanie. Trzymam kciuki za realizację planów i bezawaryjność autka.
Z tą bezawaryjnością to już raz mnie niestety zawiódł, ale od tego czasu spokój :) dzięki, mam nadzieję, że uda mi się wszystko dopieścić.
Jaco- pisze: Potężny wydech w tym Polo. U mnie też seria chodź co nieco udało mi się zmienić.
Zapomniałem wspomnieć, wydech już od dawna wymieniony na serie, ten był za głośny, przy dłuższych trasach denerwował. Dywaniki też zmienione na welurowe z czerwoną nicią.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2018, 13:23 przez Czaman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Witam
Ładne gti fajnie wyposażone itp coraz coraz mniej takich ślicznych polówek, pochwalam plany na ładną utrzymaną serie no może troszke niżej a tak jak najbardziej na plus. Minus wydech ale to już zostało zrobione i lampy do odświeżenia bo to wizytówka gtika  ;)
Co się stało że polo zawiodło ?
Bo jak na razie moje ani razu w trasie a kilka już odbyło kilka po 450km w jedna stronę na zlot.
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

BraHOL 12 pisze: Witam
Ładne gti fajnie wyposażone itp coraz coraz mniej takich ślicznych polówek, pochwalam plany na ładną utrzymaną serie no może troszke niżej a tak jak najbardziej na plus. Minus wydech ale to już zostało zrobione i lampy do odświeżenia bo to wizytówka gtika  ;)
Co się stało że polo zawiodło ?
Bo jak na razie moje ani razu w trasie a kilka już odbyło kilka po 450km w jedna stronę na zlot.
Kontrolka EPC się zapaliła, stracił zupełnie moc, nie dało się nim jechać. Podholowałem go do warsztatu. Cewka zapłonowa się rozsypała. Pękła w pół, prawdopodobnie ze starości, jednocześnie przymknęła się i zablokowała przepustnica. Od tego czasu nic się nie dzieje. :)
Szukam właśnie kogoś kto ogarnie polerkę lamp i obszyje na nowo kierownicę, bo jest strasznie przetarta.
Awatar użytkownika
BraHOL 12

W sumie takie rzeczy to wręcz część eksploatacyjna  ;D  mnie cewka już była popękana także od razu została wymieniona na nową beru.
Powodzenia wytrwałości życzę  oby jak najmniej takich niespodzianek.
Co do kierownicy będę pewnie swoja farbował bo raz że ori dwa że pod esp może i Ty spróbuj pofarbować sam.
pozdrawiam
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki  :D
Z kierownicą pomyślę, a co do części to nie zamierzam oszczędzać. Nie popełnię błędów z poprzedniego Polo i myślę, że tak szybko go nie sprzedam. Mnóstwo frajdy z jazdy, spalanie jest przyzwoite (6,5l/100 z tego co wyliczyłem, a wcale nie zamulałem po 60km/h poza zabudowanym ;)), wygląda bardzo fajnie i jest praktyczne. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
BraHOL 12

Plany super tak trzymać, dążyć do celu zapału i życzę ;)
pozdrawiam serdecznie
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

BraHOL 12 pisze:
Co do kierownicy będę pewnie swoja farbował bo raz że ori dwa że pod esp może i Ty spróbuj pofarbować sam.
Jak się farbuje kierę ?
Awatar użytkownika
BraHOL 12

Jaco- pisze:
BraHOL 12 pisze:
Jak się farbuje kierę ?
tak
https://www.youtube.com/watch?v=UqrF5oUFYj4  krem kupiłem jakiś czas temu także trzeba będzie się wziąć do pracy  :D
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

tak
https://www.youtube.com/watch?v=UqrF5oUFYj4  krem kupiłem jakiś czas temu także trzeba będzie się wziąć do pracy  :D
Obawiam się, że może być za późno dla mojej kierownicy na taką regenerację. Jutro postaram się zrobić fotkę dokładniejszą.
Póki co nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, skupię się raczej na ważniejszych rzeczach bo ręczny ostatnio puszcza lewe koło z opóźnieniem lekkim. Zastanawiam się też przy okazji nad pełnym serwisem układu: zamontowaniem nowych klocków i tarcz nawiercanych, nowy płyn hamulcowy i zaciski do regeneracji mimo iż tragedii nie ma :)
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Obrazek
Obrazek
Tak to niestety wygląda na ten moment.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Ostatnio zmieniony 22 sty 2018, 17:40 przez Jaco-, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BraHOL 12

Spokojnie Panowie  :) krem mam kiere mam zrobię fotki po i przed.
Chodź widziałem gorszym stanie i kiera wyglądała jak nowa.

i\'ll always remember
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”