polo 9n 1,4mpi 2007 problem z odpalaniem,gasnące zegary podczas próby odpalenia

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

L
LucynaM
Newbie
Newbie

polo 9n 1,4mpi 2007 problem z odpalaniem,gasnące zegary podczas próby odpalenia

Post autor: LucynaM »

Witam
Czy mógłby ktoś doradzić w sprawie mojego autka ?
Od roku mam polo 1,4MPI 2007rok i od miesiąca mam problem z odpalaniem. Był dwa razy u elektryka w Starogardzie Gdańskim i teraz w Tczewie.
Problem był na początku, że nie chciał odpalać. Odpalał od 3 do10 razy. Wymieniłam świecie, dwie cewki i czujnik temp silnika. Dobrej firmy. Nie wyeliminowało to problemu. Tydzień po tej wymianie objawa jak z tego filmiku.
https://youtu.be/0CHSvsFF3EU
Elektryk z Tczewa naprawił rozrusznik (chyba bendiks). Wczoraj odebrałam i z rana powtórka z rozrywki: nie odpala a za 5 razem gasną zegary i nie kręci rozrusznik. Jak cofam kluczyk to wszystkie kontrolki na nowo się palą.
Błagam pomóżcie :(
6n2 1,4 mpi benzyna
K
Kamil123
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kamil123 »

Witam,
wygląda to na słaby akumulator( jakie jest napięcie) albo możliwe że gdzieś nie ma dobrej masy albo plusa , w sensie słaby styk jest.
Miernik do ręki i pomierzyć jakie gdzie są napięcia. Zarówno przy wyłączonym silniku jak i przy próbie odpalenia.
L
LucynaM
Newbie
Newbie

ok. godz. 12 tego samego dnia odpalił za pierwszym razem (jak się nagrzał od słońca) no i filmik z odpalenia. 1200 obrotów, coś pod maską głośniej pracuje, po chwili zaczyna szarpać i jakiś dziwny dźwięk jakby coś o coś ocierało, i potem się silnik uspakaja, obroty spadają i można jechać. Nie wiem czy jedno z drugim ma coś ze sobą wspólnego. Nie mam pojęcia...
Masę ponoć sprawdzał ten elektryk ze Starogardu i mówił że jest ok. Komputer żądnych błędów nie pokazuje.
https://youtu.be/iVCJ1AHqP88
filmik po odpaleniu
6n2 1,4 mpi benzyna
K
Kamil123
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kamil123 »

Jeszcze się zastanawiam czy coś poprostu nie blokuje silnika, np czy sprężarka np.sie nie zatarła. Ale to jest tylko taki strzał. Ciężko jest coś więcej powiedzieć, jak się tego nie widzi tak na żywo.
L
LucynaM
Newbie
Newbie

dzięki za odzew, dziś poszedł do mechanika, może on coś poradzi
6n2 1,4 mpi benzyna
L
LucynaM
Newbie
Newbie

Może komuś innemu pomogę. Okazało się, że pompa paliwa była już popsuta i dawała takie właśnie efekty. Zamontowana nowa i chodzi jak nowy :)
6n2 1,4 mpi benzyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”