Gniazdo usb instalacja i składanie lusterek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamolinka1
Newbie
Newbie

Gniazdo usb instalacja i składanie lusterek

Post autor: kamolinka1 »

Hejka,

Posiadam VW Polo V 2013 1.6 Comfort Line Blue Motion i pytanie...jak się w nim składa lusterka?

Druga sprawa...chciałbym mieć gniazdo szybkiego ładowania ( więc nie 2.0 ) bo widzę, że są zaślepki z dwóch stron od gniazda zapalniczki. I pytanie gdzie takowe kupić bo widziałem jakieś standardowe i tych nie jestem pewien a może 1 usb i 1 wejście aux na słuchawki hmmm.

Jeszcze ludzie zamieniają gniazdo zapalniczki w to https://allegro.pl/oferta/quick-charge- ... 8539568294 W sumie nie głupie bo jedno z nich lub zaślepkę obok można wtedy dodatkowo wykorzystać na kamerę ale pytanie jak to się ma z poborem mocy itd.

Dziękuję za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2020, 0:22 przez kamolinka1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
favi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: favi »

Elektrycznie Składane lusterka występowały  bardzo rzadko w 6R, częściej w 6C. Jeżeli masz takie pokrętło jak tu, to masz składane elektrycznie.
Obrazek
k
kamolinka1
Newbie
Newbie

favi pisze: Elektrycznie Składane lusterka występowały  bardzo rzadko w 6R, częściej w 6C. Jeżeli masz takie pokrętło jak tu, to masz składane elektrycznie.
Obrazek
Powiedzmy, że tak mam. Jak uruchomić elektryczne składanie lusterek?

2 sprawa...mając tego Polo V 2013 1.6 diesel blue line comfort motion z radiem rds310 bodajże jaki sterownik BT ( numer ) będzie pasować? bo mam kable i opcje BT-Audio ale ktoś mi odpiął sam moduł...dzięki! jak tego nie rozwikłam to witaj usb i z drugiej strony usb+aux ( wtedy będę mieć muzę z komórki też ale na smyczy...)
k
kamolinka1
Newbie
Newbie

favi pisze: Elektrycznie Składane lusterka występowały  bardzo rzadko w 6R, częściej w 6C. Jeżeli masz takie pokrętło jak tu, to masz składane elektrycznie.
Obrazek
No tak...ale manualnie można? Bo kiedyś wyjeżdżając je zahaczyłem i się zgięły, po czym wyprostowałem. Czy o prostu miałem szczęście?
Awatar użytkownika
Kaki
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Kaki »

kamolinka1 pisze: No tak...ale manualnie można? Bo kiedyś wyjeżdżając je zahaczyłem i się zgięły, po czym wyprostowałem. Czy o prostu miałem szczęście?
Przepisy bezpieczeństwa (przechodniów przedewszystkim) wymagają aby w samochodach lusterka składały się pod naporem siły zarówno w jedną jak i w drugą stronę, tak więc jest to normalne, że się lusterko złożyło po zachaczeniu o inny obiekt.

Kwestia składania elektrycznego jest niezależna od mechanizmu sprężystego powyżej. Posiadanie samego przełącznika nie przerobi lusterek zwykłych na składane elektrycznie. Do tego potrzebne sa jeszcze odpowiednie lusterka z silniczkiem odpowiadającym za ich składanie, elektryka (dodatkowe przewody) oraz wspierający to moduł w drzwiach - a później odpowiednie zakodowanie tego wszystkiego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”