[9N] 1.4 FSI - błędy w komputerze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
Justyna2323
Newbie
Newbie

[9N] 1.4 FSI - błędy w komputerze

Post autor: Justyna2323 »

Hej, nabyłam miesiąc temu VW POLO 1.4 FSI rocznik 2002. PO zakupie zaczęłam szukać coś o tym aucie, no i wszystko co znalazłam w necie trochę mnie podłamało - bo auto z opinii innych należy raczej do wadliwych. Od razu po zakupie zaczęła mi się palić kontrolka check engine. Podjechałam do mechaników podłączyli pod kompa i wyszło coś takiego - 17912- układ dolotowy powietrza. Wykryto nieszczelność- stały, 17480- sterowanie podgrzewaczem czunika NOx: usterka obwodu - stały, 16500- Czujnik temperatury silnika - nieciągły, 16575-czujnik ciśnienia paliwa, prawdopodobny błędny sygnał- nieciągły. Coś tam zrobili, ikonka zniknęła ale nie na długo, po jakiś ok 10km znowu zaczęła się palić, podjechałam jeszcze raz do mechaników- jakąś cześć pod maską wyczyścili- ikonka zniknęła- po ok 50km znowu zaczęła się palić. Prawie też od początku zakupu zauważyłam że po przejechaniu małej ilości km po zgaszeniu auto coś pod maską zaczyna się chłodzić. Nie wiem co tam może się dziać. proszę o pomoc, bo już nie wiem co robić, czy sprzedać to auto póki jeszcze jeździ. Wcześniej miałam Polo 98, 1.7 SDI- niesamowite auto, jakby nie to ,że miałam kolizję nie zmieniałabym go nigdy.
Z góry dziękuję za pomoc.
P.S może podpowiecie też jak o takie auto dbać żeby służyło jak najdłużej
pozdrawiam
Justyna
Ostatnio zmieniony 05 maja 2020, 11:25 przez Justyna2323, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Po pierwsze - starczyło Ci energii by napisać tak długiego posta-a nie wysiliłaś się, by wymyślić sensowny tytuł? Piszesz, że auto 2002 to czemu umieściłaś wątek w głównym dziale, a nie dedykowanym dla Twojego modelu?

Zmieniłem tytuł wątku i przesunąłem do właściwego działu.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2020, 11:27 przez adek1983, łącznie zmieniany 1 raz.
J
Justyna2323
Newbie
Newbie

Post autor: Justyna2323 »

Adek dzięki za pomoc!
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”