6R grzechotanie silnika podczas jazdy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mickul
Newbie
Newbie

6R grzechotanie silnika podczas jazdy

Post autor: mickul »

Witam. Czasami (nie zawsze) słyszę jak jadę autem grzechotanie silnika... Tzn. słychać jak normalnie ten silnik pracuje jak, ale w tle takie grzechotanie słychać lekkie. I teraz jest problem bo czasami słyszę, czasami nie słyszę nic później znowu. Nie rozumiem tego i nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły..oleju solnik nie bierze, nic się nie dzieje spadków mocy nie ma. Polo ma 80k przebiegu. Może to praca zaworów? Może wtryskiwaczy? To takie podobne do terkotania. Nie chcę jechać do mechanika bo raz słychać raz nie i pytanie czy się wstrzele... Już tak w sumie mam od kilku miesięcy i jestem bezradny. A może coś wpada w rezonans?.
v
vaaks
Początkujący
Początkujący

Post autor: vaaks »

Zastosuj wg instrukcji  LIQUI MOLY 8345 Hydro Stossel Wyciszacz Popychaczy  i wymień olej. U mnie pomogło. Ja jeżdżę na Valvoline.
m
mickul
Newbie
Newbie

Ale to jest jakaś poważna usterka coś się dzieje? Nie rozumiem dlaczego czasami słyszę czasami nie
v
vaaks
Początkujący
Początkujący

Post autor: vaaks »

U mnie zawieszał się popychacz zaworu i grzechotał zawór, po płukance problem zniknął.
m
mickul
Newbie
Newbie

O matko. Bo nie jest to jakieś mega głośne , tylko jak się wsłucha człowiek to czasami słyszy że coś tam jeszcze w tym silniku oprócz jego normalnej pracy pracuje jeszcze coś taki terkocik grzechocik nie wiem jak to nazwać. Nie jest to glosne. Wiesz zrobiobym tak jak ty ale wymianę oleju robię w kwietniu i nie chce teraz robić na siłę skoro może to jest pierdoła i nie ma się co martwić. Potrzebuje legit info że będzie ok nie martwić się
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”