Re: Black GTi by majkel0908

Tutaj możesz testować możliwości forum.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Re: Black GTi by majkel0908

Post autor: majkel0908 »

[quote=""mateuszz117""]z czerwonym paseczkiem pewnie :grin: ?[/quote]

dokładnie :grin:
gril już jest zrobiony. jak będe miał chwile wolnego to zrobię fotki.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""wojtasllb""]
[quote=""majkel0908""]
Plany
-Grill jak w polo 9N3
[/quote]

co masz na myśli?[/quote]
tak to mniej więcej wygląda :grin:

Obrazek

Obrazek

[quote=""wojtasllb""]dobra seria, fajnie ze 3d, zrób więcej fotek i pokaż jak ten tłumik wygląda[/quote]

Obrazek

Obrazek

coś takiego, zwykły tłumik z Vw Vento 1,8 z dospawaną końcówką :) jak się nie mylę to tłumik firmy Walker.

[quote=""adas110780""][quote=""majkel0908""]zaklepane ranty błotników[/quote]

a co to znaczy?[/quote]

a no w samochodzie któryś z poprzednich właścicieli najprawdopodobniej wypchał nadkola, bo kółka przycierały czy coś w tym stylu. U mnie ranty błotnika zagięte do środka, coś na kształt litery U.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 20:16 przez majkel0908, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Iceman""]

ps. jak zrobiłeś ten czerwony pasek na grillu?[/quote]

pojechałem do castoramy i kupiłem spray w kolorze "płomienna czerwień" :grin: coś około 10 zł :D

później trochę wolnego czasu na oklejenie grilla taśmą malarską, trzeba poświęcić trochę czasu żeby zrobić to w miarę dokładnie:D przetrzeć rozpuszczalnikiem miejsce gdzie będziemy malowali :) no i pomalować :)
wygląda to oklejone mniej więcej tak(tutaj już po malowaniu)

Obrazek

trzeba było położyć więcej warstw, więc podsuszałem kolejne warstwy suszarką do włosów :grin: lepsze to niż nic :D

Obrazek

[quote=""Iceman""]Postaraj się o ori bbs-y z twojego modelu 6n2 gti, co prawda kółko ma tylko 6 cali w 15, ale ładnie wygląda, a dystanse to nie problem :)
[/quote]

oryginalne BBSy są fajne, ale myślałem też nad Keskin Kt3, Kt8, w konfiguracji przód 7j a tył 8j :grin::grin:
Ale narazie fundusze na to nie pozwalają( dużo wydatków po zakupie auta). Może coś z wiosny lub lato.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2011, 20:54 przez majkel0908, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""wojtasllb""]grillek wyszedł profi :thumbsup: ale tłumik to wywal :beg:[/quote]

do do tego tłumika to się zastanawiam. Bo jak był montowany to ktoś w zderzaku wyciął taka wielki otwór, przy innym tłumiku będzie to nie specjalnie wyglądać. No ale narazie zostawiam to tak jak jest bo w sumie tłumik jest prawie nówka :D
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""wojtasllb""]http://picasaweb.google.com/wojtasllb/R ... 7504490082
do czarnego taka końcówka pasuje według mnie najfajniej :cool2:[/quote]

dzięki za pomysł :piwo: coś z tym postaram się zrobić :D
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Jako że przez długą zimę niewiele się działo przy autku. To teraz trzeba trochu nadrobić. Ostatnio auto wróciło po dość długiej wizycie u mechanika. Niestety awaria pompy ABS. Ale teraz jest ok :)

Auto tak jeszcze zimowo :blush2:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnio zakupiłem nowe filterki (powietrza, kabinowy i oleju)

Obrazek

I świeży olej Motul 5W-40

Obrazek

No i przed sezonem wyczyściłem trochę felgi :) szału ni ma, ale lepsze te bbs niż jakiś chinczyk :crazy: Narazie zostają dopóki nie kupie czegoś bardziej sensownego :)

Obrazek

W najbliższym czasie mam plan:
- odnowić trochę klamki wewnętrzne lakierem strukturalnym Boll'a, bo ten dziwny materiał mi zlazł i paskudnie to wygląda
- wyczyścić lampy przód, strasznie zapaćkane są od wewnątrz. :crazy: Wypolerowane szkła reflektorów i czysty środek już zrobi robotę :crazy:
- wymienić olej i filterki :)
- pozbyć się tej końcówki wydechu i założyć fajniejszą, którą już mam, ale nie mam foty :grin: Znaczy się będzie coś podobnego

[quote=""wojtasllb""]http://picasaweb.google.com/wojtasllb/R ... 7504490082[/quote]

A później będę myślał dalej co tam popsuć :crazy:
Zaciski hamulcowe już kiepsko wyglądają, więc trzeba bęedzie to ogarnąć :crazy:
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 10:53 przez majkel0908, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""wojtasllb""]idze że po wyczynach Paffcia zacznie sie mania Boll'owania rączek też mam taki zamiar [/quote]

Przez zimę miałem zamiar to pomalować :grin: kupiłem lakier Boll'a, poźniej wyskoczyły problemy z autem. A teraz jak widziałem pomalowane klamki to mi się przypomniało, że też muszę to ogarnąć :grin:

[quote=""wojtasllb""]Te koła co masz nie są złe naprawde na mkIII gt zawsze mi się podobały [/quote]

koła nie są złe :) jak zmieniałem na letnie to nie założyłem tych dekielków, i jakoś tak całkiem przyjemnie to wygląda :grin:
jutro jak nie zapomnę to zrobię jakieś zdjęcie :grin: Ale i tak bym widział tu jakieś kółko z rantem większym :) kiedyś będzie na pewno :jester:
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""mateuszz117""]powiem ci ze te bbs-y bez tych dekli wygladaja o niebo lepiej..sam kiedys myslalem nad takim rozwiazaniem a ty mi je pokazales...genialnie wyglada..bo sam sie przymierzam do kupna takich i jazdy bez dekli polowa fajna [/quote]

Obrazek

Dzisiaj zrobiłem foto tak poglądowe jak to wygląda na aucie :grin: i tych dekli chyba nie założe :jester:

[quote=""MarCoo""]No mnie też to czeka. A to że dużo osób tak robi nie wynika z niczego innego tylko
z marnej jakości tej gumy (czy co to jest) na uchwytach...
Gdyby nie to nie byłoby takiej potrzeby. [/quote]

To prawda materiał jest tragiczny na tych uchwytach. Ale po 10 latach użytkowania tego auta to uważam, że nie ma jeszcze takiej tragedii :) Pomaluje się i będzie jak nowe :)
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""damianese""]co do felg to jakoś bez dekielków nie widzi mi się:([/quote]

Każdy ma swoją wizję na auto. A te felgi są przejściowe :)
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Ostatnio znalazłem trochę wolnego czasu i pomalowałem jeden uchwyt :grin: Drugi w następnym tygodniu :) Mam nadzieję :grin:

Ogólnie z efektu jestem zadowolony, fajnie wygląda ten uchwyt pomalowany Boll'em :)

Obrazek

Zdjąłem boczek drzwi i się okazało, że mocowania uchwytu do boczku są połamane, ale i na to znalazł się sposób :crazy:

Obrazek

Rączki najpierw wyszlifowałem papierem ściernym. Zacząłem od 80 żeby zedrzeć resztki tej "gumy", później 180, 500 a na końcu wodnym 800. Później słynna farba Boll'a struktura do plastiku :)

Obrazek

I moim zdaniem jest elegancko :jester:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""mateuszz117""]a powiedz mi malowalem sama ta struktura boll'a? zadnego bezbarwnego/?[/quote]

malowałem tylko Boll'em. Nic innego nie używałem :)
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""majkel0908""]Ostatnio znalazłem trochę wolnego czasu i pomalowałem jeden uchwyt Drugi w następnym tygodniu [/quote]

Drugi uchwyt też już zrobiłem. Wyszło fajnie. Nie mam aktualnie fotek. Ale w tym tygodniu miałem małą kolizję autem. No i niestety chłodnica poszła się....... :censored: :banghead: No i jeszcze wężyk ze sprysków lamp się trochę oberwał....

Obrazek

Obrazek

Jako że dzwon podstawą tuningu stwierdziłem, że w końcu czas zabrać się za lampy z przodu :jester: Klosze najpierw poczyściłem papierami 800, 1500 i 2500 a później wiertarka + filc i kombinowałem z pastami do polerowania. Autosol do plastików jakoś się nie spisał, ale za to z pastą Tempo efekt nawet ciekawy. W sumie spodziewałem się lepszego efektu, ale i tak jest o niebo lepiej niż było :crazy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz tylko wyczyścić halogeny ze zderzaka i wymyślić jakieś mocowanie kierunków, bo były przyklejone :butcher:
No i oczywiście nowa chłodnica :)
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""wojtasllb""]pastą tempo dobrego efektu nie wyciągniesz, ona jest dobra żeby wyrównać po papierach ale na koniec coś delikatniejszego musisz zapodać ,jakieś mleczko z woskiem do lakierów one niby nie sa do polerowania ale zawsze delikatne ryski usuwają i nabłyszczają, ja do końcowego polerowania użyłem meguiars scratch x 2.0 bo akurat takim robilem lakier w polo i go mialem pod ręką.Efekt na kloszu nie porównywalny z tym po samym automax'ie czy tempo a jeszcze robiąc to mechanicznie powinna być baja, ja jechalem recznie ale musze sie po jakiś krązec wybrac bo bede ranty wykańczał w rs'ach i przy okazji poprawie klosze na cycuś [/quote]

w sumie to używałem obu past Tempo i Autosola. Jednak polerowanie samym autosolem zaraz po papierach nie przynosiło efektu. Dopiero zastosowanie najpierw Tempo a potem Autosola dało jakiś tam efekt. Ja robiłem lampy też od wewnątrz bo tam najgorzej wyglądały, szczególnie lewa. Na pewno uzyskał bym lepszy efekt z innymi środkami do polerowania. W każdym bądz razie z efektu jestem zadowolony. Świecą teraz jakby jaśniej :grin: i przede wszystkim równo(lewa lampa była chyba trochę źle złożona i świeciła za nisko). :)
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""TOFIK_6n2""]Paffcio

Z kad masz nowe klosze ?[/quote]

A w ogóle można dostać gdzieś same klosze? jak to z tym jest?
Bo moje też już swoje przeszły. Miejscami są tak jakby spękane, nie widać tego tak, ale jak się przyjrzy dokładnie to widać takie pęknięcia. Myślałem, że może kiedyś wymienić na nowe. Ale na pewno nie w tym sezonie :)
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Paffcio""]koniec ot bo kolega majkel sie zdenerwuje[/quote]

Spoko luz :grin:

Ostatnio doszedł do mnie przełącznik do regulacji el. lusterek od sabled :) więc mogłem skończyć boczek drzwi :)

Obrazek

Obrazek

Ogólnie to podoba mi się :grin:

Ale, czeka mnie jeszcze trochę dłubania przy przodzie auta :) Bo ktoś jednak się spieszył ze składaniem parcha i zapomniał o kilku rzeczach :banghead: :butcher:
A do tego muszę jeszcze poczyścić halogeny, bo przez to szkiełko już nic nie widać :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Smietnik / testowe”