rozruch silnika

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

p
pawlik123
Newbie
Newbie

rozruch silnika

Post autor: pawlik123 »

witam,
mam czasem maly problem w swojej polowce ( rok produkcji 96. diesel) z odpalaniem
na zimnym silniku pali pieknie czekam az gasnie kontrolka swiec ,przekrecam kluczyk pali jak strzalka, ale na cieplym silniku (bez palacej sie kontrolki swiec)czasem mam problemy, przekrecam kluczyk i zero reakcji, i dopiero po ktorejs probie opala. swiece wymienialem niedawno. moze ktos mial podobne problemy lub o takowych slyszal?
dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Awatar użytkownika
marbed
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: marbed »

Przyczyn może być kilka ale ja stawiałbym albo na niskie ciśnienie sprężania (sprawdź ciśnienie sprężania) lub luzy na zaworach. Proponuję dobrego diagnostę od silników wysokoprężnych. No i dodatkowo sprawdź wtrysk. Można spróbować odłączyć automat od świec od czujnika temperatury. Wtedy zawsze przy każdym rozruchu nawet przy ciepłych świecach załączy się ich grzanie (nie wiem czy w tym silniku jest taka możliwość). Ale to nie jest rozwiązanie problemu.
VW Polo 6N2 2001 3D 1,0 MPI Edition White
VW Passat B5 1999 1,6
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

poczytaj na forum kolego dużo już było tego na temat problemu z odpalaniem na ciepłym
r
riggs
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: riggs »

[quote=""pawlik123""]witam,
mam czasem maly problem w swojej polowce ( rok produkcji 96. diesel) z odpalaniem
na zimnym silniku pali pieknie czekam az gasnie kontrolka swiec ,przekrecam kluczyk pali jak strzalka, ale na cieplym silniku (bez palacej sie kontrolki swiec)czasem mam problemy, przekrecam kluczyk i zero reakcji, i dopiero po ktorejs probie opala. swiece wymienialem niedawno. moze ktos mial podobne problemy lub o takowych slyszal?
dziekuje za pomoc i pozdrawiam[/quote]Sprawdz kąt wtrysku na VAGu , przepływomierz powietrza.
Filtry MANN,FILTRON.Oleje Quaker State, MOBIL,żarówki CAR LIGHT,HELLA do waszych autek polecam.Już wkrótce do nabycia u mnie.Do oleju filtr gratis!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”