[6N] tylny spryskiwacz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
luki_84a
Newbie
Newbie

[6N] tylny spryskiwacz

Post autor: luki_84a »

U mnie jest i problem
wycieraczka chodzi bez problemu a płyn zamiast na szybe to leci mi do bagaznika. jak otwarłem ta pokrywe w tylnej klapie i widziałem ze wężyk nie dochodzi
Mogłby mi ktoś powiedziec co mi brakuje zer mi ten wężyk nie dochodzi bo nie mam pojęcia
link ze zdjeciem http://img121.imageshack.us/img121/120/ssa48027.jpg
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Powinno być tam takie kolanko chyba że jest ułamane na które nakładasz wężyk i drugą stroną wkładasz w ten otwór.Jak byś nie mógł zakupić to odwiedż sklepy z akwariami tam mają takie kolanka.
Fotka z inną informacją ale widać te kolanko

Obrazek
Awatar użytkownika
luki_84a
Newbie
Newbie

jutro se podajde do sklepu z akwariami i se to zamonuje
Dzieki wielkie
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

hmmm a ze tak zadam glupie pytanie jak sie spryskiwacz wlancza na tylna szybe ? bo u mnie w ogole nic nie pryska jak wlanczam tylna wycieraczke ;)
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Naciskasz prawą "wajche" do licznika chyba że masz zatkany otworek z którego wylatuje woda a czyści sie go wyjmując go delikatnie kombinerkami stojąc na przeciwko niego ciągniemy do siebie.

Obrazek
Awatar użytkownika
lionheart198
Początkujący
Początkujący

Post autor: lionheart198 »

Ciekawi mnie czy uda Ci się wyciągnąć tę ułamaną część z silnika bo jest to nielada wyzwanie w moim przypadku silnik był padnięty + ułamana ruraka której za chiny ludowe nie dało się wyciągnąć :P Musiałem kupić śilniczek razem z rurką bo trochę go zdezelowałem koszt 80 zł :(
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""luki_84a""]jutro se podajde do sklepu z akwariami i se to zamonuje[/quote]
Ewentualnie zestaw naprawczy w ASO. Bez żadnego kombinowania. Bo ze zdjęcia widać że wogóle nie ma tam rurki.
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Post autor: bartek_tychy »

witam, takie kolankoo powinienem miec na zbyciu, pol roku temu wymienialem caly silniczek i zostala mi ta stara plastikowa rurka, jak cos to sie odezwij.
Jak wroce do domu to jeszcze sprawdze czy mam na 100%

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
luki_84a
Newbie
Newbie

Witam bartek_tychy jak bys mogł sprzwdzic i przesłac mi fotke tego kolanka
Awatar użytkownika
Gendus
Newbie
Newbie

Post autor: Gendus »

U mnie jest troche inaczej.Mianowicie plyn do spryskiwczy mi leci ale nie na szybe tylko na obicie lewego tylniego siedzenia i bok oraz na wykladzine w bagazniku.mam takie pytanie czy ktos to juz rozbieral ten bok i czy tez mial ten sam problem.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Gendus""]U mnie jest troche inaczej.Mianowicie plyn do spryskiwczy mi leci ale nie na szybe tylko na obicie lewego tylniego siedzenia i bok oraz na wykladzine w bagazniku.mam takie pytanie czy ktos to juz rozbieral ten bok i czy tez mial ten sam problem.[/quote]
Dość częsty problem. Rurka doprowadzająca płyn gdzieś się połamała (najprawdopodobniej w przelotce między karoserią a klapą). Ale to z kolei nie tłumaczy że kapie ci na tylną kanapę. Bez rozebrania słupka z tyłu i podsufitki się nie obejdzie. Ale zacznij od tej gumowej przelotki.
Awatar użytkownika
mike_plus
Newbie
Newbie

Post autor: mike_plus »

[quote=""lionheart198""]Ciekawi mnie czy uda Ci się wyciągnąć tę ułamaną część z silnika bo jest to nielada wyzwanie w moim przypadku silnik był padnięty + ułamana ruraka której za chiny ludowe nie dało się wyciągnąć :P Musiałem kupić śilniczek razem z rurką bo trochę go zdezelowałem koszt 80 zł :([/quote]

Witam, mam pytanie

U Mnie jest podobny problem, mianowicie nie działa tylny spryskiwacz, rozebrałem pokrywę tylnej klapy, wcześniej próbowałem przeczyścić dysze ale jak się okazało w rurkach doprowadzających jest sucho, są całe i kompletne ale płyn nie dochodzi, może problem leży w wspomnianym przez was wyżej silniczku, czy ktos mógłby mi sprawę przybliżyć??

z góry dziekuję
Michał
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Przy oparciu tylnej kanapy pod tapicerką są łączone rurki od płynu i przeważnie tam się rozłączają.
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

ja jak próbuję spryskiwać tylnią to mi leje z przodu gdzieś pod akumulatorem, tam też może coś spaść? bo słaby tam dostęp mam i nie widzę :/
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""dumle""]tam też może coś spaść? bo słaby tam dostęp mam i nie widzę :/[/quote]
No może. Z tamtąd wychodzą wężyki.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”