Allegro Polo GTI

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

k
kubcio
Początkujący
Początkujący

Allegro Polo GTI

Post autor: kubcio »

tak sobie sledze co sie pojawia na allegro z 9n3GTI :) i zaciekawilo mnie to polo :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10086622

gosciu to dobry marketingowiec :) dal fote ze polo 1,8 TURBO pali 7,2 L ten kto w to uwiezy to moze sie nie milo przekonac ze srednia to 11L :D no chyba ze non stop jezdzimy po trasie to 8,5L :D

wogole tez interesuje mnie ilosc koni ? czarny kolor ? daje 5km wiecej ?

podgrzewanych foteli tez nie widze a w specyfikacji sprzedajacy wypisal ze jest :) no i ten zderzak od CUP-a a reszta od zwyklego wiocha...
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sputnik_Wwa »

Za kolor obicia foteli powinni zabić ;p nijak mi to do gti.ale ogolnie auto ładne. Podgrzewanie może sam dołożył na jakiś patent. Zastanawia mnie Twoje spalanie w gti. Mój ojciec ma w audi a4 silnik 1.8t mtm z powiekszona turbina i paroma modyfikacjami od mtm i przy dynamicznej jeździe po mieście tez pali 11 ;) ale fakt faktem te 7 litrów to tak jak szukalem audi s8 z silnikiem 4.2 v8 i ludzie mówili ze po mieście 12. Jeździłem takim i po mieście minimum 15 jak się jest mega delikatnym ;p
Był Matiz, Był Chrysler Grand Voyager a wracam do rodzinnej tradycji VW/Audi :) Nowe Polo coming soon
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Sputnik_Wwa""]Za kolor obicia foteli powinni zabić ;p nijak mi to do gti.[/quote]

Co masz na myśli? Kolor obicia jest oryginalny
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Ale brzydka taka krata ;)
Był Matiz, Był Chrysler Grand Voyager a wracam do rodzinnej tradycji VW/Audi :) Nowe Polo coming soon
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Krata jak w każdym gti od VW...
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Sputnik_Wwa""]Ale brzydka taka krata ;)[/quote]

Krata to element rozpoznawczy każdego GTI...począwszy od Golfa MK1 GTI
Awatar użytkownika
Jpp
Początkujący
Początkujący

Post autor: Jpp »

Niemożliwe, by po 13k sprzedawać GTI i to jeszcze 9N3... Ciekawe. Cóż, niech się martwi ten, kto kupi :)
W ogóle to ogłoszenie dała jakaś firma z Łodzi, która sprzedaje straszne rzadkości, na przykład Lupo GTI http://audiotex.otomoto.pl/volkswagen-l ... 27323.html, więc...
Pozdrowienia.
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Pewnie można zamowic go w alcantarze i takie cos ja bym wolał. Nie jestem znawca i wyszedł mój brak wiedzy, ale po prostu mi się to nie podoba ;)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Sputnik_Wwa""]Pewnie można zamowic go w alcantarze i takie cos ja bym wolał. Nie jestem znawca i wyszedł mój brak wiedzy, ale po prostu mi się to nie podoba ;)[/quote]

Tu kolejny raz się mylisz bo nie było możliwości zamówienia tapicerki z alcantarą w 9N3. Za dopłatą była skórzana tapicerka w 2 odcieniach (czarny i kremowy)
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

No ale w gruncie chodziło mi o inny typ tapicerki niż welur z kratką :)
k
kubcio
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubcio »

jak dla mnie kratka GTI jest kozacka nawiazuje do legendy tak samo jak czerwony ząb na masce:) alkantara tak dobrze sie nie trzyma po uplywie czasu jak zwykle obicia :) kazdy ma i wybiera to co mu sie podoba :)

a to GTI czarne to kurcze jak bym zmienial zderzak na CUP to bym zostawil orginalny zeby nowy wlasciciel mogl sobie wybrac jak chce :) a TU nie ma nic napisane na temat orgianlnego zderzaka :) wiec moze bylo BUM BUM BUM
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Damian91 »

Dlaczego od razu zakładasz, że miał dzwona..?

Może na prawde ktoś wymienił sobie zderzak, a przy sprzedaży nie był tak hojny jak Ty i go po prostu nie oddał - sprzeda sobie na jakims portalu aukcyjnym... ;)

Aczkolwiek zgodze sie, że może to świadczyć o kolizji, tymbardziej że auto ciągnięte z DE pewnie.. :piwo:

Apropo spalania - zdjęcie pewnie po trasie DE -> PL :D

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9975638

Baaaaaaardzo ładny 6N2 GTI :)
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Fakt, śliczne to 6n2 :) i wydaje się być po fotkach zadbane. Podobają mi się takie aluski jak ma wpakowane. Tylko jak na GTI to demon mocy nie jest :) chodź na pewno jest o żwawe autko. Osobiście wolałbym albo 1.4 TFSI (wiem, że wtedy nie było to hipotetycznie) albo 1.8T ze skłonnością ku temu drugiemu rozwiązaniu bo mam sentyment do tego silnika ;]
Awatar użytkownika
Jpp
Początkujący
Początkujący

Post autor: Jpp »

Tylko jak na GTI to demon mocy nie jest
A miałeś okazję się przekonać? :) W końcu w tych literkach oznaczenie silnika to tylko I jak Injection :D
Pozdrowienia.
Może na prawde ktoś wymienił sobie zderzak, a przy sprzedaży nie był tak hojny jak Ty i go po prostu nie oddał
Tylko z aukcji wynika, że w firmie która zamieszcza ogłoszenie wiedzą z czym się je takie polówki (ogłaszają wysilone autka seryjne) więc raczej należy zakładać, że zderzak założony jest intencyjnie. Pozostaje jeszcze problem przebiegu... :)
Pozdrowienia.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2009, 16:02 przez Jpp, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

[quote=""Sputnik_Wwa""]Tylko jak na GTI to demon mocy nie jest :)[/quote]
zastanów się trochę. Jak na lata 1999-2001 to był jeden z najlepszych samochodów w tej klasie. Oczywistym jest, że większość wybrałaby 6n2 GTI aniżeli jakieś Clio czy Peugeota 206. No chyba, że Clio V6, ale to nie ta półka cenowa więc najlepszym autem jest 6n2 GTI.
A silnik 1.6 16V 125KM to w takiej budzie świetnie daje sobie radę.
[quote=""Sputnik_Wwa""]Podobają mi się takie aluski jak ma wpakowane[/quote]
to ori felgi z GTI BBS RS772
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”