Moja POLINKA ;)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
_mateo_90
Newbie
Newbie

Moja POLINKA ;)

Post autor: _mateo_90 »

To oto Polo uratowałem jakiejś 3 miesiące temu, stała niedaleko warsztatu samochodowego zapuszczała już korzenie. Była uderzona w tył totalna masakra koleś chciał ją oddać na złomowanie ale nie postanowiłem kupić ją od niego i doprowadzić do stanu idealnego. Robiłem ją 2 miesiące, wymieniłem tylny lewy błotnik, tylną ścianę, kawałek podłogi w bagażniku, klapę, lewą lampę no i zderzak. Polo oryginalnie miało kolor: niebieską perłę, jest nowy lakier: szara perła jak widać na zdjęciach. Pomalowane zostały jeszcze obydwa zderzaki tzw. bumperem,a jeszcze została wymieniona szyba czołowa. Wszystkie tapicerki i dywany zostały wyprane, wrzuciłem sprzęt car audio, łupie nieziemsko.

Silnik:1043 ccm 45 KM
Rok produkcji :1993
Car Audio: Radio Pioneer DEH 50-UB, wzmacniacz Magnat limited edition Michael Schumacher Collection, Subwoofer Pioneer 600Watt, 2 głośniki boczne Philips 300Watt
Kolor tapicerek-dywanów: czarne w wielokolorowe kropki.

Tył:
Obrazek

Przód:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 19:48 przez _mateo_90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mt4d »

Jakiś dokładniejszy opis etc. zastosuj się do wyznaczonego szablonu ... dorzuć więcej zdjęć.
mt4d aka Cinek
Optymista myśli, ze świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6978
Awatar użytkownika
kminas
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kminas »

bardzo ładna tylko ta brewka trochę nie pasuje ;P ale poza tym elegancka ;)
1.3 pełna szpryca :P
Awatar użytkownika
_mateo_90
Newbie
Newbie

Brewka pasuje, muszę kupić gril bez znaczka i będzie si.
Z
Zing
Newbie
Newbie

Post autor: Zing »

pytanie tylko czy warto bylo remontowac przy 2 stluczkach jak czytam takich powazniejszych. Bo jesli przekroczyly koszty nowego no to troszke minelo sie to z celem. Wiadomo wybor jednak nalezy do Ciebie.
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Zing
Skoro _mateo_90 go wyremontował to najwidoczniej się opłacało ... :) może kupił za symboliczną kwotę polówkę i jeszcze wyszło go taniej niż kupno auta do jazdy :)

a co do auta to fajny kolorek, gratuluje motywacji żeby je doprowadzić do stanu użyteczności :) Brewka wg mnie nie pasuje tak jak koledzy wyżej pisali ;p no ale to kwestia gustu :) Powodzenia w dalszych modach :)
Awatar użytkownika
_mateo_90
Newbie
Newbie

Ogólnie kupiłem ją za 500 zł uszkodzoną, za części dałem też 500 zł, całą robotę zrobiłem sam: blacharz z zawodu, lakierowanie było za free, tylko zapłaciłem za lakier 130 zł. Razem wszytko wyniosło mnie 1130 zł. Miałem ofertę kupna za 3500 zł ale nie chcę sprzedać. Więc nic nie minęło się z celem :) A o gustach się nie rozmawia ważne że brewka mi się podoba.
Awatar użytkownika
SpoX
Początkujący
Początkujący

Post autor: SpoX »

z tą brewka wygląda trochę jak polonez , ale ogólnie bardzo ładna :D
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Polonez też fajnym kultowym wozidłem się staje, ludzie zaczynają się z nimi bawić tak samo jak użytkownicy vw :) A co do brewki to mi się podoba, nie myślałeś może aby zrobić sobie dymione lampy ? Może by ci przypadło do gustu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
_mateo_90
Newbie
Newbie

Ja niewiem SpoX Gdzie Ty tu widzisz poldżera :P Brewka jest z tworzywa sztucznego nie z blachy, więc jak bym wygładził tą szparę pomiędzy maską, a brewką szpachlą to po jakimś czasie pojawiały by się pęknięcia. A taka mała szparka też ładna:)
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

co do brewy to zalozyl bym kamei z usunieta wneka na znaczek jak ja mam i jest Si :D
fajnie ze odratowales... chwali sie takie dzialanie... jesli jest dobrze zrobione bedzie git :)
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
Awatar użytkownika
SpoX
Początkujący
Początkujący

Post autor: SpoX »

No tak jakoś wygląda jak polonez , ale bez znaczka lub z czarnym znaczkiem wyglądałby lepiej
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""_mateo_90""]Ja niewiem SpoX Gdzie Ty tu widzisz poldżera :P Brewka jest z tworzywa sztucznego nie z blachy, więc jak bym wygładził tą szparę pomiędzy maską, a brewką szpachlą to po jakimś czasie pojawiały by się pęknięcia. A taka mała szparka też ładna:)[/quote]

Ja też tam polonoziora widzę. A reszta ok :thumbsup:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
_mateo_90
Newbie
Newbie

To jest forum o Polo, a nie o polonezach, także przestańcie porównywać Polo do jakiegoś marnego poldka :amen: wkońcu są samochody i jest Volkswagen :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”