Polo 6N Daily by Czaman

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Polo 6N Daily by Czaman

Post autor: Czaman »

Witam! Jako nowy użytkownik chciałem przedstawić swoją Polóweczkę :)
Model: Polo 6N 3-drzwiowe
Rocznik: 1997
Silnik: 1.4 AEX
Zawieszenie: Gwint FK
Audio: Radio Sony DSX-A30
Plany:Zderzak przedni z halogenami, czarne lampy tył i front, lotka na bagażnik

Tak było:

Obrazek

Tak jest:

Obrazek

Polo kupione już ponad rok temu, służyło mi cały czas jako daily i jak na razie się to nie zmienia :niewiem: . Początkowo planowałem kupno jakiegoś "japońca", ale ostatecznie skusiłem się na VW :) . Jak dotąd mnie nie zawiodła i mam nadzieję, że tak pozostanie (przetrwał nawet podróż na jednym baku do Berlina i z powrotem+ kilka godzin jazdy w samym Berlinie) :amen: .

Ogólnie rzecz biorąc jest to egzemplarz, który na forum już się pojawił, o tutaj : http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 1219eaceb8
i poza niewielkimi zmianami jak wysokości zawieszenia (w górę) czy lusterkami wszystko pozostało na swoim miejscu :good: . Sam planuję niewielkie zmiany wizualne (w tym wcześniej wspomniane koło + blacharka i halogeny w zderzak), a czy będzie z tego coś więcej - zobaczymy :) . Nie jest to na pewno najpiękniejsza Polówka na drogach, ale moje oko cieszy :closedeyes: . Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 17 maja 2015, 20:22 przez Czaman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Ogólnie ładne polo, bazę masz dobrą wiec przydało by się coś zrobić. Dobre koło na lato koniecznie ;-) powodzenia i niech Ci służy bezawaryjnie!
Awatar użytkownika
Grzegorz.
Newbie
Newbie

Post autor: Grzegorz. »

Ciekawa polówka ładne koło i cacy będzie.
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki! :) Felga wpadnie najszybciej (razem z glebą), gdy tylko będę mógł sobie pozwolić, chociaż sam jeszcze się zastanawiam jakie wybrać :closedeyes: .
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Trochę czasu minęło więc przydałby się mały aktual. :) Zamontowałem nowy felunek Rial Cup i muszę przyznać że efekt jest lepszy niż sądziłem! :yahoo:

Przed założeniem wyglądało to tak:
Obrazek

A po założeniu tak:
Obrazek

Nie wiem jak wam, ale mi się osobiście o wiele bardziej podoba. :D

Tutaj fotka ze znajomym:
Obrazek

Postępy są dość powolne, ale mam nadzieję że od czerwca przyśpieszą, pozdrawiam! :)
Awatar użytkownika
przemo92

Podoba mi się :) Jest dobrze na tym kole :oki:
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""przemo92""]Podoba mi się :) Jest dobrze na tym kole :oki:[/quote]
Dzięki :) z planów na najbliższą okazję jest ogarnięcie rdzy, która zaczęła wyłazić przy nadkolach z tyłu, później zamierzam lampy z tyłu wymienić ale waham się między Hella Black Magic a tymi z 6N2. Jak może ktoś poradzić co lepiej na tym kolorze będzie wyglądało to będę wdzięczny :closedeyes:
Awatar użytkownika
przemo92

HBM i lampy z 6n2 to moim zdaniem najlepsze lamy. U ciebie widział bym te z 6n2, przy HBM przydał by się smoked z przodu. Jakie opony masz na tych felach? Nie obciera ci nic?
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Opony to Continental Ecocintact 175/55 i jest dość sporo miejsca więc nie obciera, chociaż miałem wątpliwości czy zawias nie będzie musiał pójść w górę. :blush2: Ale jakoś to wyszło i nadal mam obniżone daily a nie totalną glebę na zloty :) nad smoked frontem też myślałem więc może jednak HBMy będą. Pożyjemy, zobaczymy!
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Jako że dzisiaj jest dzień kobiet chciałbym życzyć wszystkim kobietom na forum wszystkiego najlepszego! :piwo: Disco Polo również dostało prezent w postaci myjki:
Obrazek
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Primo »

No ładnie, moje polo nie doczekało się gleby na tym kole. A szkoda bo wygląda klasa.
Co do lamp przy tym kolorze nie zakładałbym z 6n2, proponuje HBM do tego poczernić przód razem ze znaczkiem.
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Primo""]No ładnie, moje polo nie doczekało się gleby na tym kole. A szkoda bo wygląda klasa.
Co do lamp przy tym kolorze nie zakładałbym z 6n2, proponuje HBM do tego poczernić przód razem ze znaczkiem.[/quote]
Szczerze powiedziawszy to koło zachęca mnie do totalnego zglebienia, ale nie zapominajmy że nadal ma mi służyć jako daily, więc odpada. :) Dzięki feldze Polówka sporo zyskała, a co do lamp to myślę jeszcze nad tym(miałem pomysł żeby okleić kierunki czerwoną folią), znaczka z przodu bym nie dawał w czerń, ma się świecić jak felgi w założeniu, ale pomyślimy. Jak na razie muszę się skupić na maturze, później doprowadzę blacharkę do porządku i popracuję nad resztą w Polozordzie.
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Witam po długiej przerwie!
Postanowiłem zrobić mały update co do wyglądu auta, bo trochę już się nie odzywałem.
Aktualnie auto nadal siedzi na tej samej feldze, ale zmieniłem kilka drobiazgów, między innymi:
-kierunkowskazy przednie na Hella Black
-lampy tylne również Hella Black
-boczne kierunki TYC
-lotka Zender
Auto prezentuje się tak:

Obrazek

Obrazek

Niedługo leci na kompleksowe odrdzewianie, a na przyszły sezon szykuję się do kupna nowej felgi (już wybrana, ale kasy nie ma). Kończą mi się pomysły, co by można jeszcze zrobić przy aucie, więc jeśli jakieś macie to chętnie posłucham. :oki: Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Nie zgadzam się,że pomysły co można jeszcze zrobić w aucie mogą się skończyć.Nigdy się nie kończą!
Obrazek
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Kuba""]Nie zgadzam się,że pomysły co można jeszcze zrobić w aucie mogą się skończyć.Nigdy się nie kończą![/quote]
Może inaczej: zbliżam się do ostatecznej wersji tego, co chciałbym mieć. Pomysły może same przyjdą jak już skończę to, co aktualnie planuję. Jest dużo mniejszych lub większych rzeczy do zrobienia i najpierw skupię się raczej na nich. Pomysł mam jeszcze jeden, ale obecnie nierealny więc nie ma nawet co gdybać :oki: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”