Zamarznięte drzwi.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
felis
Newbie
Newbie

Post autor: felis »

lukasz6oo - liczę na ten manual. Niestety mój zamek nie wytrzymał próby dzisiejszej nocy -19. Chyba jutro rano będę wchodził przez bagażnik.
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

heh też kiedys miałem okazje wejsc przez bagaznik :)
RUMAK
Awatar użytkownika
Rafałwzw
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafałwzw »

Właśnie i mnie dopadł ten problem, nie mam garażu i czekam na 1 cieplejszy i bez opadów dzień i też się za to biorę. PZDR.
Polo 6n 1.3 ADX 55km 1994 LPG
Seat Leon 1m 1.9tdi ASZ 130km 2004
Bmw e46 318i 1.9 118km 1999 LPG

Światem rządzą trzy żywioły]
Awatar użytkownika
abdoul
Newbie
Newbie

Post autor: abdoul »

z tym cieplejszym dniem może być ciężko w najbliższym czasie. Mi na razie udaje się dostać do auta przez tylne drzwi, które otwierają się dużo chętniej niż przednie, w ostateczności zawsze zostaje bagażnik, chociaż to może być ciężkie :]
Awatar użytkownika
lukasz6oo

własnie jak ktos ma polo 5D to zawsze ma wiecej mozliwosci wejscia do auta :) niz posiadacze 3D
RUMAK
Awatar użytkownika
Rafałwzw
Raczkujący
Raczkujący

Trzeba jeszcze mieć centralny żeby wejść tylnymi drzwiami a i tak trochę lipa co dzień regularnie rano przez bagażnik. :) Ostatnio zostawiam tylne 1 dzrwi otwarte tylko ciiiiiiiii. Nie mówcie nikomu i wykręciłem rygielka żeby nie raził w oczy że tyle wystaje. Trzeba sobie radzić i z tylnego już łatwiej. A tak poza tym u mnie tylne też się łatwiej otwierają tylko jak duży mróz to nie chcą się zamknąć. PZDR.

Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

lukasz6oo ma również większe ryzyko na totalne wścieknięcie się. 5 nieudanych możliwości otwarcia.
Doznałem tego zeszłej zimy jak jeszcze nie wiedziałem o tej przypadłości polo :grin:
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
waskiPN
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: waskiPN »

no wiec panowie mam ten sam problem tylko tyle ze mam 5 drzwi :D wiec spoko Tył sie zawsze otwiera ..

Ale do czego zmierzam ... w 6N czy 6KV nie zamarzaja uszczelki Tylko ZAMKI !!! oraz UWAGA POMPKA Centralnego Która teoretcznie wybija nam centralny ale do nie otwiera do konca :) ( na pilot )
Do tego jest nam potrzebny Smar czy olej do -30 np Tawot :censored:
Opalara do rozmorzenia USZCZELEK !! ZAMKA !! Jak i Pompki :bow:

Teraz UWAGA !!! Smarowanie nic Nie da jak Macie Luke czy parche na uszczelce zgarniajacej która jest na zew. !! tak zawsze sie dostanie wilgoc ..

I walczyc Mozna bez konca !!!

Mam nadzieje ze komus to sie przyda :) ja wymienilem wszystko co moglem ( uszczelke zgarniajaca , przesmarowalem tawotem itp.. )
VW POLO KOMBI 1.9TDI 90KM - JEDYNY - GRUPA WIELKOPOLSKA
[size=12px]http://www.youtube.com/watch?v=s2zK1niinI0[/url] V max POLCI
Awatar użytkownika
lukasz6oo

U siebie miałem taki przypadek że nie po pociagnieciu za klamke nie reagowała czesc zamka którą zaznaczyłem na fotce poniżej.Poprostu ta czesc zamarzła i ciagniecie za klamke było bezcelowe ,jednak gdy wyczysciłem wszystko i przesmarowałem dokładnie to zamek zaczoł pracowac elegancko .Dzis wruciłe z pracy po 22 i nie miałem już żadnego problemu z otworzeniem na poarkingu.A przyznam że dzis temp jest bardzo sprzyjajaca zamarzaniu zamka :) .

Obrazek
RUMAK
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

Post autor: szozdi »

Ja sie jak narazie nie bawiłem w wyciąganie zamka tylko ostro ok. 30 min napiepszałem farelką ustawioną na max, przytuloną do zamka. DZIAŁA!!! :yahoo: tak się rozgrzał że po spryskaniu olejem w sprayu to aż się na nim zagotował.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

panowie ja jak juz gdzies pisalem posmarowalem zwyklym olejem silnikowym nowym oczywiscie i dokladnie WTARLEM co by pozniej nie byc w oleju jak sie dotkne. Nic mi nie zamarza a szyby elektryczne sie otwieraja super. Jeden tylko problem ;) cos mi sie porobiło z drzwiami pasażera. Otoz gdy jest zimno to nie chca sie zatrzaskiwac tylko sie tjk. odbijaja od uszczelki i sie nie zatrzaskują. A jak sie nagrzeje w aucie to czasem juz zatrzaskuja sie normlanie. Kij wie o co biega. Pierwszy raz w zyciu cos takiego widzialem.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Gdzieś czytałem, że zamków nie wolno smarować olejem. Do tego służy grafit lub smar grafitowy.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
mgodles
Newbie
Newbie

Post autor: mgodles »

amorze nie używaj ogrzewania w samochodzie mojej żonie przez trzy lata zamarzały zamki non stop od miesiąca zaczełem jezdzić polówką i ani razu nie zamarzł mi zamek nic nie psikałem nic nie smarowałem i bez problemu ,ale niewłanczam nagrzewnicy warto przetestować
Awatar użytkownika
Rafałwzw
Raczkujący
Raczkujący

Ja w sobotę wymontowałem zamek umyłem wysuszyłem i nasmarowałem smarem w spraju i od tamtej pory chodzi pięknie nawet w dzisiejszy mróz. Warto sie trochę pobawić.

Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

kurde u mnie działało wszystko git.. aż do czasu kiedy wczoraj na myjke się nie wybrałem :D i przestały działać klamki w przednich drzwiach! na szczescie tylne o dziwo dzialaja sprawnie :) mowicie ze konieczenie trzeba rozbierac? :/ o dziwo w przednich od kierowcy, zenwtrzna dziala, ale od srodka niestety nie wiec ratuje sie otwieraniem szyba jeszcze hehe :) ale i to czasami przestaje działać :/ na początku myślałem że to może centralny ale z tego co widzę to chyba nie
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”