WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dragon172005
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dragon172005 »

Jak wrzuciłem parametry tego STX 10 w winisd to całkiem ładny wykresik wyszedł dobre f3 kopa przy 40 hz dostanie już ze skrzyni 21l. opóźnienia nie większe niż 10ms czyli jak dla obudowy bassreflex to bardzo ładnie, ale będzie problem z zestrojeniem wylotu.

w obudowie closed starczy mu 15l. ale juz nie zejdzie tak nisko :)

konkretnie się nie wypowiem bo żadnego nie słyszałem i porównania nie mam
ale jak producent podał prawdziwe parametry a nie wyssane z palca to powinno być ok

Wybór pozostaje do ciebie jeszcze tylko możesz przekopać miliony tematów na elektrodzie :P
0
0612
Newbie
Newbie

Post autor: 0612 »

jestem po próbach hertza dbx250 muszę przyznać że nie było tak tragicznie,
faktycznie potrzebuje najmniej 200rms, pierwsza była próba pod mniejszym (120) wzmacniaczem- wyszła niezbyt wyraziście , większego nie dali podłączyć, producent zaleca 150 na 300max,
oryginalna skrzynka br z prostokątnym wylotem naprawdę gra przyjemnie, jak dla mnie -nie audiofila-, w miarę szybko i dzwięcznie
przy okazji była skrzynka br robiona z jbl gt5-10 na mój gust zbyt dudniąca ale koledze bardziej pasowała,
wydaje mi się że każdemu może odpowiadać coś innego wszystko zależy od gustu, no i od zasobności portfela,
jak na razie ja stawiam na hertza
v
vineto_vip84
Newbie
Newbie

Post autor: vineto_vip84 »

Witam wszystkich posiadaczy VW POLO. Może ktoś mi pomoże. Mam radyjko od meśka oryginalne gra. Czekam na kolejny przypływ gotówki i mam zamiar sobie sprawić nowe radyjko. Ale z tego co zauważyłem, że z tyłu w drzwiach nie mam głośników a jest na nie miejsce. Mam parę głośników i to dobrych tylko mam problem. Nie wiem jak mam zdjąć kratkę w drzwi. Proszę o Pomoc.
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Wiesz co ja wziąłem klucz od dzwi i włożyłem go delikatnie pod te złącze i delikatnie wyłamałem (uważaj bo może też pęknąć) zrób tak delikatnie i puści.
A Ty masz POLO 4 o to nie wiem ale możliwe, że tak samo.
v
vineto_vip84
Newbie
Newbie

Post autor: vineto_vip84 »

tak mam 4.A tak w ogóle to ciekawe czy są tam przewody puszczone do głośników :glare:
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Trzeba bylo by zdjac boczek, zobaczysz wszystko. Mozliwe ze bedzie zlaczka na glosnik, wtedy wystarczy poszukac za radiem kabli.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
s
silo090
Newbie
Newbie

Post autor: silo090 »

Witam chciałem wymienić głośniki srednio i wysokotonowe do mojego samochodu wv 4 9n. Wiem ze w dzwiach jest rostaw głosnikow 165mm interesuje mnie rostaw wysokotonowych i czy ten model ktory znalazlem jest dobry i czy podejdzie do samochodu http://allegro.pl/item874961018_hertz_d ... atisy.html
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

Te zwrotnice to mi nie podchodzą są za małe żeby mogły dobrze rozdzielać tony. Nie kieruj się mocą głośników bo to tylko chwyt sprzedawców. Jeżeli nie podłączysz wzmacniacza to na przeciętnym radiu i tak będziesz miał 4 x 26W w RMS. To że jakiś głośnik ma 100W to nie znaczy że lepiej zagra od tego co ma 60W. A co do gwizdków to i tak będziesz musiał zrobić nowe mocowania bo seryjne są na stałe przymocowane do zaczepów.
Obrazek Obrazek
I przed zakupem radzę sprawdzić głębokość montażową wooferów ja miałem 70mm był problem z zamontowaniem bo z jednej strony przeszkadzała szyba a z drugiej maskownica w boczku drzwi.
Obrazek
W
Wh!te
Newbie
Newbie

Post autor: Wh!te »

Witam, jestem nowy na tym forum. Odrazu przepraszam za zakladanie nowego watku (zaznaczam ze szukalem wczesniej i w googlach i forum w wyszukiwarce). Szczerze mowiac mam naprawde blade pojecia o tym jakie glosniki z jakim radiem w jakim miejscu i dlaczego, wiec bede wdzieczny jesli doradzicie mi jak moge wykorzystac te miejsca na glosniki:
http://i45.tinypic.com/rbky8g.jpg
http://i45.tinypic.com/fk4r34.jpg
Glosniki mam tylko z przodu w drzwiach, radio Sony CDX-GT24. Zalerzy mi bardziej na dobrej jakosci niz basie i glosnosci. Co bede musial zrobic? Czy to radio wystarczy zeby podpiac te 4 glosniki i jakie byscie radzili? Dziekuje za pomoc :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: WoWi »

Ja polecę Ci zestaw który sam posiadam -
http://www.allegro.pl/item860750662_pow ... c_usa.html
s
silo090
Newbie
Newbie

Post autor: silo090 »

Radio mam Pioneer DEH-4100SD to nie takie zle moim zdanie ale tez nie rewelacyjne. Z czasem chce sobie wstawic dobry woofer i zmacniacz ktory bedzie sterowal glosnikami. wlasnie sie tego boje gdzie kupie glosniki i nie beda pasowac, a przy opisie sprzetu nie pisze czy bedzie pasoaly do danego samochodu. Moze ktos doradzi dobre glosniki srednio i wysoko tonowe oczywiscie wmiare tanie bo nie potrzebuje zowu profesjonalnego sprzetu.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

w tym dziale tematow jest ze 100 wystarczy poszukać :rules2: kieruj sie wymiarem ,a nie napisem na pudełku ! kup chodźby helixy
[quote=""silo090""]Radio mam Pioneer DEH-4100SD[/quote]
i te radio ma max 25 w ..
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""WoWi""]Ja polecę Ci zestaw który sam posiadam -
http://www.allegro.pl/item860750662_pow ... c_usa.html[/quote]

Przecież kolega jasno napisał że zależy mu bardziej na dobrej jakości niż na basie i głośności,więc co proponujesz maszynkę do mięsa?

Na początek napisz jakim funduszem dysponujesz i czy jesteś skłonny pozbyć się tego soniaka,bo on pasuje do jakości jak pięść do nosa.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: WoWi »

[quote=""Gaary""][quote=""WoWi""]Ja polecę Ci zestaw który sam posiadam -
http://www.allegro.pl/item860750662_pow ... c_usa.html[/quote]

Przecież kolega jasno napisał że zależy mu bardziej na dobrej jakości niż na basie i głośności,więc co proponujesz maszynkę do mięsa?

Na początek napisz jakim funduszem dysponujesz i czy jesteś skłonny pozbyć się tego soniaka,bo on pasuje do jakości jak pięść do nosa.[/quote]

Dlaczego maszynka do mięsa ?...
Niewątpliwie góruje nad pionkiem i nad jbl'em...
W
Wh!te
Newbie
Newbie

Post autor: Wh!te »

Szczerze niechcialbym pozbyc sie tego radia, autko mam od tygodnia, tak samo jak radio ktore jest nowe (sam go niekupilem, poprosilem zeby bylo radio na mp3 i takie wsadzili). Dlatego bede wdzieczny jesli doradzil bysmi cos co moze moglo by troche pograc z tym radiem, funduszy mam okolo 250/300 zl. Jesli to za malo bede musial troche dozbierac. Dzieki za rady
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”