klocki .problem.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

L
LukSc
Mały interesant
Mały interesant

klocki .problem.

Post autor: LukSc »

witam .

Mam problem odnośnie klocków hamulcowych. problem jest tego typu ze podczas jazdy a dokładniej na nierównej drodze słychać straszne dzwonienie. sprawdziłem juz wszytko pod maską wszytko . gra jednak kopnołem troszke mocniej w moje przednie koła usłyszałem dzwonienie. postanowiłem sciagnąć koła i zbadac sprawe samodzielnie. co zauważyłem ze pomiędzy moimi klockami a tym czyms co je przytrzymuje jest pewien luz . znajomy powiedziałmi ze klocki powinny byc wyposażone w jakies tam blaszki których u mnie brak na tym moja wiedza sie konczy . jak to ma wygladać szanowni koledzy ? te blaszki mają byc ? pozdrawiam :)
Silny charakter i silne ręce Słowiańska dusza .. wielkie serce .!
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Tak powinny wygladać klocki hamulcowe :
http://www.allegro.pl/item876116014_klo ... arosa.html
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

tak blaszki mają być
civic r18a2/407 1,6 HDi
L
LukSc
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: LukSc »

dzieki panowie. to te blaszki to czemu służą. jak mam teraz bez blaszek i dzwonia jak szalone to tarcze pod te z blaszkami tez musze wymienic?

pozdrawiam :)
Silny charakter i silne ręce Słowiańska dusza .. wielkie serce .!
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Te blaszki przytrzymują klocek hamulcowy na swoim miejscu. Zalezy w jakim stanie masz tarcze, dopuszczalne zużycie (starcie) tarcz to 3 mm. Nie wiem czy masz tarcze wentylowane czy nie/. Najlepiej podjedź do jakiegoś warsztatu i niech Ci to zrobią. U mnie koszt wymiany tarcz i klocków 40 zł, za klocki ferodo i tarcze wentylowane trw zaplacilem 170 w intercarsie po zniżkach, bez zniżek ok 240-250.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

sprawdź jakie potrzebujesz, jeśli będziesz musiał wymienić to możemy się dogadać ;) tu masz szczegóły :

viewtopic.php?f=6&t=12044
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”