Witam mam dość nietypowe pytanie. Co to jest moduł komfortu gdzie on się znajduje w 6n2 po czego służy i za jakie funkcje w aucie odpowiada. Czy jest to standardowe wyposażenie każdej polówki czy raczej dodatkowe wyposażenie. Po czy poznać że moja pola go posiada. Co wspólnego ma moduł komfortu ze zdalnym zamkaniem centralnego zamka? Proszę może ktoś się wypowie na ten temat?
moduł komfortu nie jest standardowy,
otwórz okno, wsadź kluczyk do zamka przekręć i przytrzymaj, okna się domkną prawdopodobnie masz moduł komfortu,
co do położenia nie jestem pewien, w golfie jest pod tylną kanapą za kierowcą.
Czyli jeśli szyby się domykaja z kluczyka to prawdopodobnie jest ten moduł tak ? Jakie funkcjie spełnia jeszcze taki moduł ? Za co jest odpowiedzialny ? Czy trzeba go jakos aktywowac czy nie ?
Dobrze skoro szyby mi domykają się jeśli przytrzymam kluczyk w zamku to znaczy że mam moduł komfortu ale jak to się ma do centralnego zamka i zdalnego sterowania? Czy moduł może odbierać fale radiowe z pilota czy trzeba mieć specjalny sterownik dedykowany do odpowiedniego pilota?
Kolego jeśli masz moduł komfortu to z powodzeniem możesz go wykożystać do zdalnego zamykania szyb z pilota. Ja wykorzystuje go w ten sposób. U mnie współdziała on z alarmem anakonda. Poza tym moduł komfortu chyba nie spełnia dodatkowych funkcji. Mi bardzo się przydaje latem kiedy nie muszę się martwić o niezamknięte szyby bo zamykają się automatycznie wraz z zamknięciem dzwi za pomocą pilota. Pozdrawiam
To co powinienem uczynić szukać pilota który bedzie współpracował z modułem czy potrzebny jest jakiś przekaźnik który odbiera fale z pilota i przekazuje go do modułu?
Według mnie musisz mieć jakiś sterownik by fale radiowe mogły zostać przesłane do modułu komfortu. U mnie był on dostarczony razem z alarmem. Podjedź do jakiegoś speca i wszystko jasne albo kup alarm z funkcją domykania szyb. Pozdrawiam