Brak światła przeciwgielnego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
serkan
Newbie
Newbie

Brak światła przeciwgielnego

Post autor: serkan »

Witam!
Zwracam się do Was o wielką pomoc. Jadąc ostatnio podczas gęstej mgły chciałem użyć światła przeciwmgielnego no i włączyłem kontrolka na desce rozdzielczej sie paliła gorzej już było ze światłem przeciwmgielnym totalna ciemność sprawdzałem już czy to żarówka, bezpiecznik bezskutecznie zero reakcji.spotkał sie kiedyś ktoś z takim problemem???
PROSZĘ O POMOC :bow: :bow: :bow:
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Napięcie na bezpieczniku jest?
Jak tak, to, czy przy żarówce jest. Jak jest, to żarówkę miernikiem, jeśli dobra, to podoginaj styki w lampie jak nie pomoże, to będziemy myśleć dalej.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
serkan
Newbie
Newbie

jestem już po próbach. A więc prąd na bezpiecznikach jest na stykach lamp już nie może wina kostki.Dodam że jak kupiłem Pole miała juz założone takie lampy http://www.lampy-sonar.pl/117-lampy-tyl ... zarne.html tylko wersji niechromowanej może coś jest zle połączone
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

[quote=""serkan""]może coś jest zle połączone[/quote]
Może... :-D
Schematy w dłoń, piwo w drugą i do dzieła.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
serkan
Newbie
Newbie

piwo to wypije na początku pracy co by się wyluzować tylko potrzebuje jeszcze schematu a takowego nie mam
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Post autor: bartek_tychy »

Serkan też miałem podobny problem w tego typu lampach ale z prawym kierunkowskazem, okazało się że przy samej wtyczce z lampy kabelek masy z kierunku nie dowierał do wtyczki, u mnie wszystkie cztery przewody masy z lampy zchodzą się w wtyczce na jednym pinie u ciebie powinno być podobnie skoro ten sam model lampy i producent, więc sprawdź tam, może pomoże.

Pozdro
Awatar użytkownika
serkan
Newbie
Newbie

doszedłem do wniosku że trzeba PRZEJRZEĆ całą instalacje która idzie do tej lampy coś musi być nie tak
na przegląd mam niedługo ale sobie podłącze na "krótko" i badanie przejdę. Zakupiłem książkę a raczej jakieś pisemko z instalacja Polo wiec jak trochę cieplej będzie zabieram się za naprawę.

Panowie a jak powinien wyglądać przkażnik świateł przeciwmgielnych? Jest to przekaznik numer 10 czy to co ja mam wsadzone tam tak dziwnie wygięta blaszka to spełnia role przekaznika?
:?: :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”