Jak przygotować diesla do zimy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

O
Ogrodnik
Newbie
Newbie

Post autor: Ogrodnik »

Kolego wyciągnij zaworek zwrotny z filtra paliwa zalej go czystą ropą i załóż z powrotem
zaworek zwrotny na filtr i odpal auto .Powinno pomóc ja zawsze tak robię i jest ok :oki:
Jeśli chodzi o filtr to raz na jakiś czas powinno się spuścić z filtra przez ten korek od dołu
około 200ml żeby pozbyć się syfu z filtra .
P
Parówa
Początkujący
Początkujący

Post autor: Parówa »

z odpaleniem już sobie poradziłem, dzisiaj niestety przy -12 nie odpaliła z rana, tak do -8 jest ok i bez problemu odpala :(
Obrazek
Awatar użytkownika
HOMER23
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: HOMER23 »

Też mam ten sam problem tylko nic jeszcze z tym nie robiłem dopiero zamierzam wymianę świec zaworka zwrotnego ale mi jakoś pali po okrutnym chechłaniu czas 10 minut zeby odpalić przy -15 dlatego mam dobry akumulator a co do tego preparatu niby coś daje on działa przeciw wytrącaniu się parafiny z ropy.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

A ja mam wlasnie w tym momencie problem z odpaleniem :((
jest -15, stal 24h bez odpalenia...
jest nowy akumulator takze z kreceniem nie ma problemu... kręci, kręci i po chwili jakby sie "zadławił" (cos tak chrząknie)
jak dodaje mu gazu podczas kręcenia to dłużej kręci ale tez nie odpala...
co moze byc wina? swiece?
myslalem, ze stoi troche krzywo (lewa strona na chodniku a prawa na jezdni bo jest tyle sniegu) ale mam zalane do pełna BP ultimate (bo zawsze takie leje) i 3dni temu wymieniałem olej....
takze to najprawdopodobniej swiece?
podpowiedzcie co zrobic!
HELP!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”