Lusterko

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rysiek123
Newbie
Newbie

Lusterko

Post autor: rysiek123 »

Witam ostatnio grzmotnąłem lusterkiem od kierowcy o drzwi podczas wjazdu do garażu, odleciała część plastykowej obudowy w zasadzie sama końcówka. Teraz mam pytanko czy można ściągnąć pozostałą uszkodzoną część w samochodzie i wymienić na nową obudowę bez zdejmowania tapicerki na drzwiach. Dodam że środek w porządku, szkoło samo zakupiłem rocznik 98 6N lusterka elektryczne, ogrzewane.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

Nie musisz sciągać tapicerki w środku, wystarczy plastikową maskownicę o wewnątrz. odkrecasz nakrętki i masz lusterko w ręku.
Lusterko jest całością wiec musisz wymienić całe lusterko. mechanizm przekładasz do nowego lusterka.
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

yyy a ja musiałem ściągać boczek bo jedna ze śrub była tak usytuowana, że nie mogłem dojść śrubokrętem ale to tylko 2-3 min więcej roboty
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

dokładnie, co to za problem sciagnac boczek ?? jedynym problemem moze byc to ze przy tych temperaturach plastiki są bardziej łamliwe i trzeba uwazac przy sciaganiu...
r
rysiek123
Newbie
Newbie

Post autor: rysiek123 »

dzięki bardzo maskownicę ściągnąłem w całości, teraz walczę z tym boczkiem, zimno temp -18
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”