[9N] EPC na wyświetlaczu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
felder
Newbie
Newbie

[9N] EPC na wyświetlaczu

Post autor: felder »

Wyświetla się kod EPC i lampka kontrolka silnika. Mam 9N, kupione wczoraj. Sprzedający ( mam do niego trochę zaufania, poza tym jest mechanikiem ) powiedział mi że ta kontrolka oznacza kiepską jakość benzyny. Dodam że moje Polo pochodzi z rynku niemieckiego. Podobno jak się naleje 98 ze stacji lepszej niż Orlen, lampka się nie pali. Może ktoś może potwierdzić lub obalić te słowa?
r
robi333
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: robi333 »

Jeśli chodzi o kontrolkę EPC to zobacz czy działają ci wszystkie światła stop tzn czy żarówki są ok.
Awatar użytkownika
grunfisch
Newbie
Newbie

Post autor: grunfisch »

Proponuje przeczyścić przepustnicę i zrobić adaptację na kompie. koszt 100 zl i kontrolka EPC powinna zgasnąć, ale jeżeli chodzi o check to trzeba podłaczyć pod kompa i sprawdzić
Awatar użytkownika
Lukas
Newbie
Newbie

Post autor: Lukas »

[quote=""felder""]Wyświetla się kod EPC i lampka kontrolka silnika. Mam 9N, kupione wczoraj. Sprzedający ( mam do niego trochę zaufania, poza tym jest mechanikiem ) powiedział mi że ta kontrolka oznacza kiepską jakość benzyny. Dodam że moje Polo pochodzi z rynku niemieckiego. Podobno jak się naleje 98 ze stacji lepszej niż Orlen, lampka się nie pali. Może ktoś może potwierdzić lub obalić te słowa?[/quote]
EPC zapala sie jesli pojawia sie blad sterownika. Aczkolwiek jak kolega pisze u mnie byl problem ze swiatlami stop-u. raz sie swiecily caly czas lub tez ich w ogole nie bylo.
Kolejna przypadlosc to jak przepustnica byla zabrudzona i przy ok 120km/h auto gaslo przy gwaltowniejszym przyspeszaniu. Poprostu dostawal "lewe" powietrze. Czujnik powietrza tez do sprawdzenia. To tyle z doswiadczenia, aczkolwiek przyczyna moze byc jeszcze inna :mrgreen:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

http://www.vwpolo-klub.pl/forumarch/search.php

wpisujesz epc i tematów do poczytania masz mnóstwo.

Radzę korzystać z archiwum i wyszukiwarki. W przeciwnym wypadku będziemy się gniewać za dublowanie tematów.

Temat tymczasowo zamykam - jak nie znajdziesz odp. na starym forum, daj znać - otworzę.
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
Zablokowany

Wróć do „elektryka + centralny zamek”