Wyświetla się kod EPC i lampka kontrolka silnika. Mam 9N, kupione wczoraj. Sprzedający ( mam do niego trochę zaufania, poza tym jest mechanikiem ) powiedział mi że ta kontrolka oznacza kiepską jakość benzyny. Dodam że moje Polo pochodzi z rynku niemieckiego. Podobno jak się naleje 98 ze stacji lepszej niż Orlen, lampka się nie pali. Może ktoś może potwierdzić lub obalić te słowa?
Proponuje przeczyścić przepustnicę i zrobić adaptację na kompie. koszt 100 zl i kontrolka EPC powinna zgasnąć, ale jeżeli chodzi o check to trzeba podłaczyć pod kompa i sprawdzić
[quote=""felder""]Wyświetla się kod EPC i lampka kontrolka silnika. Mam 9N, kupione wczoraj. Sprzedający ( mam do niego trochę zaufania, poza tym jest mechanikiem ) powiedział mi że ta kontrolka oznacza kiepską jakość benzyny. Dodam że moje Polo pochodzi z rynku niemieckiego. Podobno jak się naleje 98 ze stacji lepszej niż Orlen, lampka się nie pali. Może ktoś może potwierdzić lub obalić te słowa?[/quote]
EPC zapala sie jesli pojawia sie blad sterownika. Aczkolwiek jak kolega pisze u mnie byl problem ze swiatlami stop-u. raz sie swiecily caly czas lub tez ich w ogole nie bylo.
Kolejna przypadlosc to jak przepustnica byla zabrudzona i przy ok 120km/h auto gaslo przy gwaltowniejszym przyspeszaniu. Poprostu dostawal "lewe" powietrze. Czujnik powietrza tez do sprawdzenia. To tyle z doswiadczenia, aczkolwiek przyczyna moze byc jeszcze inna :mrgreen:
Pozdrawiam