mokro wewnątrz polo 86c2f

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Krzych
Newbie
Newbie

mokro wewnątrz polo 86c2f

Post autor: Krzych »

w moim polo 86c2f podczs ostatniego sprzątania samochodu zaobserwowałem że z tyłu od strony kierowcy pod wycieraczką jest mokro :cry: co może być tego przyczyna?Za porady z góry dzieki

//Otrzymałeś ostrzeżenie za łamanie regulaminu. Temat przenoszę. G.//
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Przyczyn niestety moze byc kilka, ale na poczatek poszukaj czy nie masz dziur w podlodze. nastepnie sprawdz drzwi moga przepuszczac gdzies na uszczelce, albo tez masz juz dziury w nadkolach.
Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Odi »

Mi leciało z szyberdachu. Wystarczyła drobna regulacja, smarowanie i problem ustąpił.
J
Ja_Sha_Taan
Newbie
Newbie

Post autor: Ja_Sha_Taan »

z szyber to raczej na głowe by kapało, przynajmniej ja tak maiłem :P
Obstawiam również nadkole. Skoro kanapa jest sucha to leci z dołu, skoro mokra to sprawdź również uszczelke bagażnika, dokładniej część przy dachu
l
last_warrior
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: last_warrior »

Miałem podobny problem rozwiazanie okazało się banalnie proste butelka denaturatu i w drugim przypadku pojemnik z płynem do spryskiwaczy leżące na podłodze wystarczyło ją usunąć bo skraplała się na niech woda i przez to mókł dywanik
Awatar użytkownika
DonRogu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DonRogu »

z szyberka woda przed kanały odprowadzające może stać nawet w bagażniku :P coś o tym wiem :P
Moderatorzy na tym forum to ludzie z kompleksami, nie ma jak tworzyć sobie wyższą samoocenę klikaniem :D
JEŻELI SZUKASZ GUZA, POWIEDZ MI TO W TWARZ
J
Jarekk1813
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Jarekk1813 »

mi się wydaje że to dziura pod akumulatorem :)
Awatar użytkownika
B15hoho
Newbie
Newbie

Post autor: B15hoho »

mialem podobna sytuacje,od strony pasazera. Mialem pokry "dywanik" i pod nim..Przyczyna byla wlasnie jak juz ktos napisal [uszczelka] ..Przepuszczalo w okolicy przedniego slupka [kolo zawiasow]
m
mario1987
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario1987 »

u mnie za to leci po słupku (tym z przodu przy szybie prawa strona). i dla odmiany z 2 strony tez:( ale to juz szyber ;p musze to zrobic ;p
k
karols
Newbie
Newbie

Post autor: karols »

Witam.
Po wielu przejściach udało mi się wreszcie zarejestrować...:)
Mówiąc wprost to po każdym deszczu mam jezioro w samochodzie. Wody jest tyle że muszę ją wylewać słoikiem, zbiera się tylko po stronie pasażera. Sprawdziłem półkę akumulatora i widać że była ona już malowana (samochód kupiłem niedawno, jestem zupełnie zielony, sprzedawca wkręcił mi że jak mył to zapomniał docisnąć okien :vinsent: ) czyli ktoś już coś próbował ale nic to nie dało. W dodatku wokół akumulatora jest wilgoć..
Co zrobić? Wyjąć akumulator i spróbować czymś uszczelnić? Co z uszczelkami? wymienia się je czy "doszczelnia" (sorry za głupie pytania ale jestem zielony jak pisałem wyżej)
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

Do uszczelnienia półki akumulatora najlepiej użyć żywicy epoksydowej i kawałków włókna szklanego...na początek radze sprawdzić czy aby "odpływ" jest drożny. Znajduje się po lewej stronie akumulatora, przy łączeniu pólki z bocznymi blachami - Taki otwór wielkości "pięciozłotówki"(przynajmniej w moim 2f tak jest ;-) )...Najlepiej jeśli zdjęte zostanie lewe nadkole (patrząc od przodu auta - ta sama strona co aku ;-) ), ale to może już być kłopotliwe.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

sprawdz czy nie leci Ci spod migacza bocznego , albo nadkola ( dziura -brak plastikowych nadkoli ) , pozniej uszczelka szyby ( przegnita karoseria , zmeuszala uszczelka ) i sprawdz uszczelke drzwi ( nie dooasowana ,zle zalozona ) .. jesli masz drzwi opadniete to tez moze leciec woda ( szpara w drzwiach -od gory lub boku ) , w najgorszym wypadku mozesz miec dziurki w podladze i tamtedy sie woda dostaje do kabiny
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
k
karols
Newbie
Newbie

Post autor: karols »

Zanurkowałem pod plastik leżąc głową w dół na siedzeniu pasażera i rzeczywiście to musi być ta półka. W całym aucie praktycznie nie mam rdzy a tam przerdzewiało na wylot na całej długości półki - ok 30 centymetrowa szrama. widać że ktoś już robił coś z tym (nie tylko przy akumulatorze). Szrama była zalepiona chyba poksipolem ale przerdzewiało dalej i cały płat tego poksipolu trzyma się tylko na rdzy - odpada całymi płatami. Widocznie tak jak pisał lukas2305 z półki musi nie być odpływu skoro tyle wody tam sie zbiera. Jutro bioę się za to, oj sporo będzie trzeba tej żywicy wpakować...
Awatar użytkownika
KaWu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KaWu »

karols odpływ tam może byc. Ale te korodujące półki to niestaty słaby punkt polo.
Aku jest na podszybiu i niestety opary / zasiarcza się i blachy idą tam w try miga.
Awatar użytkownika
tomaloski
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomaloski »

U mnie też się leje, odnalazłem przyczynę od okolicy bezpieczników... "blaszkom" zgrzew poszedł najwidoczniej i się rozszczelniły na około centymetr długości a względem siebie na części milimetra... I jak pada deszcz to, kap, kap, i mam źle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”