Przednie lampy Sonar clear

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Przednie lampy Sonar clear

Post autor: bartek_tychy »

Witam,

Panowie proszę o radę czy takie lampy są coś warte http://moto.allegro.pl/item913063928_re ... k_r21.html
czy lepiej polować na cleary na przód z inpro ?

Dzięki z góry za odpowiedź

Pozdro
Awatar użytkownika
Px2
Początkujący
Początkujący

Post autor: Px2 »

Jesli masz mozliwosc to radzilbym Ci zainwestowac w InPro, o sonarach kraza rozne opinie w wiekszosci niezbyt pochlebne( parują, problemy z elektyrka itp.) Pozdr.
Obrazek
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Takich jeszcze nie widziałem :shock: Podobają mi się tylko jakość wykonania jest badziewna, pleksa zamiast szkła i no problem z parowaniem :angry:
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

[quote=""mario6n""]Takich jeszcze nie widziałem :shock: Podobają mi się tylko jakość wykonania jest badziewna, pleksa zamiast szkła i no problem z parowaniem :angry:[/quote]
no właśnie wizualnie dają radę według mnie ale ile to jest warte technicznie, moze ktos ma juz takie ;]
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

generalnie chyba różnie można trafić, sam widziałeś jak u rurka jedna lampa paruje, u mnie z kolei wszystko w jak najlepszym stanie, nie mogę narzekać bo świecą lepiej niż ori, ale jest jeden warunek - muszą być czyste, tak więc co jakiś czas niestety trzeba wziąć ściereczkę w dłoń i jazda, bo sprysków brak
co do tych sonarów z fotki no to z całą pewnością ciekawe, ale ciężko powiedzieć jak będą wyglądać na aucie...
InPro też są fajne, zależy co kto lubi :P
k
kramer
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kramer »

Posiadam dokladnie te swiatelka od tego sprzedawcy. Mam je od niedawna co prawda ale nie ma problemu z parowaniem. Niestetyy gorzej z ich dopasowaniem do nadwozia ale zrucam to raczej na kar ze moje autko mialo robiony przod i byc moze to przez to. Moze na wiosne cos z tym zrobie a poki co chwale je sobie rowniez za swiatlo. Poprzednio mialem ringi FK ale po stłuczce ostal mi sie tylko jeden a zwykle lampy juz nie ciesza wiec te za te pieniadze sa jak najbardziej OK :)
k
kramer
Raczkujący
Raczkujący

http://img215.imageshack.us/i/polotu12.png/ tak wygladaja - niestety w calosci nie widac bo je juz zaslonilem nieco.
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

czyli z uzytkowaniem nie ma problemu ? nie paruja ? elektryka tez dziala bezproblemowo
k
kramer
Raczkujący
Raczkujący

Tak lampynieparuja az sam jestemtymzaskoconyboFKparowalyminadziendobry dopoki sie nie wygrzaly same a to troche trwalo a w kierunkach musialem otworki robic. Nie zachwalam bo wiem jak jest z tymi lampami ale ja na razie jestem z nich zadowolony. Aha wtyczki sa duze wiec jesli masz male w swoich starych to czeka Cie przerobka. Ja na szczescie mialem po FK juz przerobione wiec bezprobemowo.
Awatar użytkownika
Palozz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Palozz »

Przymierzałem się do tych lamp. Mój wybór padł na FK Powerlook Black. Owszem parowały na początku ale teraz jest ok. FK mogę polecić. Choć uważam że jeśli chcesz dobre światło to zainwestuj w dobre żarówki. Miałem w ori lampach Osram nightbreaker i świeciły bosko... W FK na światłach mijania mam jakieś phillips'y za 120zł para a na drogowych właśnie Nightbreaker'y i jak włącze i jedne i drugie to trawa na poboczu płonie:D Zarówno jedne jak i drugie dają mocne białe światło... Jedyną wadą (prócz ceny) jest to że białe światło niezbyt dobrze nadaje sie do jazdy w deszczu.

kramer wystarczyło do kierunków Fk założyć ori odpowietrzniki zeby nie parowały.

edi_las_volas a jak masz brudne ori lampy to nadal dobrze świecą? Raczej nie... nawet jak masz dobre żarówki to nic to nie da jak masz brudna lampe ( nie ważne jaką).
So I pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head
B*tch, I’ma pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head

Mój czerwony diabeł na forum viewtopic.php?f=29&t=8557&p=106179#p106179
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""Palozz""]edi_las_volas a jak masz brudne ori lampy to nadal dobrze świecą? Raczej nie... nawet jak masz dobre żarówki to nic to nie da jak masz brudna lampe ( nie ważne jaką).[/quote]

jasne że brudne świecą gorzej niż czyste niezależnie od rodzaju lampy, z tym że przy soczewce muszę dużo częściej przecierać niż przy oryginalnych lampach
k
kramer
Raczkujący
Raczkujący

W kazdym razie ja nie narzekam a zrobienie otworkow w FK zupelnie wystarczylo. Troszke zaluje ze ich nie mam ale niestety cena powala wiec po kolizji sa tansze sonaryz H4 ktore wg mnie zle nie wygladaja a swiatlo wcale nie jest gorsze. To jest minus "cudowanych" reflektorow ze wszytsko jest ok dopki sie nie za.......... w cos i trzeba kupic nowe :))))
Awatar użytkownika
Osa
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Osa »

Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu jak trafiłem na ten.

Znalazłem na allegro takie o to lampy http://allegro.pl/lampy-vw-polo-6n-1995 ... 71237.html i szukam opinii na ich temat oraz mam pytanie czy da rade założyc do nich ori kierunki? Miał ktoś już te lampy albo ma foty poglądowe ( nie licze tego białego polo z postu wyżej)?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. ;))
q
qK.
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: qK. »

Też interesują mnie te lampy od jakiegoś czasu i chyba się skusze. Bo każdy ma ringi czy coś w tym stylu a ja chce inaczej niż wszyscy.

i z tego co wiem to te lampy są całe czyli kierunków nie da rady zmienić.
No chyba że chcesz zmienić żarówki kierunków Xd bo nic poza tym ;p
Polo 6N by qK.
Szuraj wahaczem, a nie dokladką jak byle pi**a!!!
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

bartek_tychy jeden z klubowiczów warszawskich ma te lampy i powiem Ci że wyglądają masakrycznie... Po pierwsze wykonanie,po drugie spasowanie a paruja wręcz cudownie. Szkoda kasy jak dla mnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”