Witam! mam problem z tylną wycieraczką... ostatnio zaniemogła i nie działa. Może ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać problemu? Możliwe że mogło to się stać gdy chcialem ją włączyć gdy byłą przymarznięta. Co obstawiacie? bezpiecznik, silniczek czy jakis problem z kablami?? Druga sprawa która mi jeszcze nie daje sposobu to lampka do oświetlenia bagażnika w podsufitce... otóż zaświece sie tylko przy otwieraniu klapy... a poźniej przy większym otwarciu gaśnie. I czy to tylko problem kabli na połączeniu klapy z autem czy jest jakiś włącznik przechyłowy w klapie ?? nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Proszę o pomoc
Nie dawno to robiłem ,przewody uszkodzone miałem po obu stronach.Wydaje mi się,że przewody wycieraczki są po lewej ale nie jestem pewien więc radzę sprawdzić obie strony.
Wiązka od wycieraczki idzie na 100% po lewej stronie,musisz zdiąć plastik który jest przymocowany na dwie czy 3 śrubki,jak zdejmiesz zobaczysz wiązke kabli z kostką ,tą samą wiązką idą kable od oświetlenia lampki bagażnika.
swoja drogą ta niedziałajaca wycieraczka to chyba typowy objaw,u mnie tez na dniach przestała działać ,myśle jak poruszasz trochę kablami i sprawdzisz tę kostke powinna działać.
w końcu się zabrałem za to... po włączeniu ogrzewania tylnej szyby świecił mi sie 3 stop Okazłao sie że niemal wsztkie kabelki są połamane lub izolacje przetarte. 15 min roboty i wszytsko hula