Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś sposób na poprawienie wentylacji w polo II, bo niby wieje ale cały czas parują mi szyby. pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 11:42 przez pili84, łącznie zmieniany 1 raz.
do polo 6N jest tutorial stworzony przez kolegę Dziadek13: viewtopic.php?f=25&t=10530
co do polo II to chyba też podobny system jest może uda ci się to zastosować.
Co do parowania szyb to przypomnij kiedy ostatnio wymieniałeś filtr kabinowy w swoim aucie? jeśli tego nie pamiętasz to najpierw go wymień powinno pomóc.
/nie miej mi za złe ale popraw temat bo nie po polsku jest: powinno być "wentylacja"/
POlO II czyli 86c lub 86c/2f bo ścisłości nie ma nie posiada filtra kabinowego. Parowanie szyb jest najczęściej spowodowane mokrym wnętrzem.
Możliwe że masz gdzieś dziurę przez którą dostaje się woda do wnętrza. Jest też opcja ze masz welurowe dywaniki które trzymają wilgoć z wniesionego na butach śniegu.
Proszę o podanie konkretnego modelu samochodu temat zostanie przeniesiony do właściwego działu
Układ chłodzenia może być zapowietrzony. Powodem też może być Nagrzewnica. Jeśli jest nieszczelna szyby będą parować. Jeśli jest zapchana to będzie kiepsko grzać.
[quote=""byczynho""]Cholera, chyba coś skopałem. Zauważyłem, że po modzie na szybę bardzo słabo wieje. Nie założyłem spinki na linkę ponieważ chyba się ułamała trochę i teraz kiedy ustawiam na zimne powietrze leci gorące a na ciepłym leci chłodne :p[/quote]
Jednak to nie wina linki :/ Teraz ogrzewania nie ma w ogóle. Sprawdzałem przewody podczas pracy silnika, ten na dole jest cieplutki, ten na górze zaś zimny. Czego to może być wina? może za mało płynu chłodniczego? odpowietrzać już próbowałem.
[quote=""alienek""]byczynho
zaworek przy nagrzewnicy Ci przepuszcza[/quote]
Ale czy to jest możliwe? w chwili gdy czyściłem nagrzewnice on chodził doskonale