[9N3] Kierunki w lusterkach 2007 rok

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
heyah-banana11
Newbie
Newbie

[9N3] Kierunki w lusterkach 2007 rok

Post autor: heyah-banana11 »

Witam,

http://moto.allegro.pl/item889039415_vw ... ealny.html

mam takie pytanie odnosnie montowania kierunkow w lusterkach, podobno polo po roku 2006 mialy juz seryjnie montowane.
kupilem auto z aukcji wyzej i jestem ciekaw czy wszystko z nim jest ok, bo lusterka nie maja kierunkow, dodatkowo sterowanie automatyczne nie dziala - nie wiem, ale byc moze to jest kwestia bezpiecznika.
Auto z rynku dunskiego. ktos sie orientuje??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Podaj nr VIN to powiemy kiedy dokładnie autko zostało wyprodukowane.

A to kiedy co było już w standarcieto już kto inny musi sie wypowiedziec.
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Model 9n3 ma kierunki w lusterkach.W niemczech wychodził 2005r,ja kupiłem u nas 2006r i też tak ma.Ale po numerze VIN na pewno dojdziesz.
h
heyah-banana11
Newbie
Newbie

oto numer vin auta:

WVWZZZ9NZ7Y225429

ktos moze sprawdzic??
Awatar użytkownika
Pablosky
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pablosky »

Mam 2006 i fabrycznie miał kierunki w lustrach.

a tak by the way to czy mnie wzrok myli czy ktoś się bawił w doklejki znaczków na klapie. Czerwone DI i tylko 70KM w 1.4 ???

Po Y w VIN-ie wnoszę, że auto zostało zdiełane w Navara / Pamplona - Hiszpania, ale SPECEM od VIN-u jest Czaja454 :bow:
Pablosky
obecnie - Seat Ibiza 1.2TSI DSG Sport 105KM 175Nm
dawniej - 9N3 1.9 TDI Sportline \'06 131KM 283Nm
Czerwone jest najszybsze - SEMPER FIDELIS
----------------------------------------------------------------------------------
[colo
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

9N miało w błotnikach
9N3 w lusterkach
ani tu ani tu nie ma
mi się wydaje, że ciężko byłoby uszkodzić oba lusterka wydaje mi się, że zostały ukradzione i przez cenę nowych zostały założone jakieś zamienniki. Znajomemu ukradli i chcieli mu wcisnąć nie wiem czy właśnie nie takie bo tańsze. Ale to takie moje gdybanie.
Jak bezpiecznik ok to ja bym zajrzał do lusterek czy jakichś luźnych kabli tam nie ma.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Rok modelowy 2007
Typ handlowy 9N3054
Silnik BNM
Skrzynia JHG
Kraj sprzedaży Hiszpania
Data produkcji 10.05.2007
Wyposażenie Antracyt
Kolor black-magic-perlisty, nr koloru C9Z

To tyle co mówi nam ETKA
h
heyah-banana11
Newbie
Newbie

byc moze i ukradli, to mnie zastanawialo.
teraz pytanie,m czy lusyterka z migaczami roznia sie od tych bez migaczy?? w sensie czy posiadaja silniczki do regulowania lusterek.
gdzie szukac bezpiecznikow??
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Skoro nie masz kierunków w lusterkach ani w błotnikach to co na to policja.
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

Jeśli samochód nie ma więcej niż ileś tam długości to nie potrzebuje, tylko nie wiem czy czasem nie mylę z obrysówkami.

Co do bezpieczników to 8 i 11? FOTO

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pablosky
Początkujący
Początkujący

Witam,

Zgodnie z art.66 pkt.5 kodeksu drogowego (Minister właściwy do spraw transportu w porozumieniu z ministrami właściwym do spraw wewnętrznych oraz Obrony Narodowej określi, w drodze rozporządzenia, warunki techniczne pojazdów oraz zakres ich niezbędnego wyposażenia)
:scenic:
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 4 maja 2009 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia, zamieszczonym w Dz.U. Nr 75 poz. 639 w załączniku nr 6 do rozporządzenia § 2 :rules:
Światła zamontowane na pojeździ powinny odpowiadać warunkom podanym w tabeli pkt 3c:
cyt.( kierunkowskazy boczne 2 szt dla pojazdów samochodowych z wyjątkiem motocykli, kolor żółty samochodowy, na obu bokach odległość środka najbardziej do przodu wysuniętego punktu powierzchni świetlnej od przedniego obrysu nie możne przekraczać 1800 mm, wzajemna odległość nie może być mniejsza niż 600 mm, wysokość 500 - 1500 mm dla samochodów.
Przy czym jeśli kierunkowskazy boczne mają wspólne źródło światła z kierunkowskazami przednimi, to dla zapewnienia dobrej widoczności mogą być zamocowane dwa dodatkowe kierunkowskazy boczne.
Czyli reasumując boczne kierunkowskazy są obowiązkowe, ale nie konieczne gdy przednie zachodzą na błotniki jak w przypadku np. Volvo. :buba:
Pablosky
----------------------------------------------------------------------------------
[colo
h
heyah-banana11
Newbie
Newbie

Koledzy zastanawiaja mnie te migacze i kierunki.
w bokach nie ma, w lusterkach rowniez.
Ktos przedstawil propozycje ze mogly zostac skradziona i zaastapione zwyklymi.
moze sie ktos orientuje czy na rynku Dunskim moga panowac jakies odmienne przepisy albo sposob montowania migaczy.
moje auto na przyklad posiada automatyczny wlacznik swiatel mijania, podobno na rynku dunskim montowany seryjnie.

a co do bezpiecznikow i lusterek elektrycznych
to tak: 11 nie bylo (gdy wlozylem bezpiczecznik to wyczowalne bylo 'puste miejsce')
a 8 zarowno z jak i bez nie robilo roznicy w pracy lusterek.
ktos moze podpowiedziec cos, poradzic?
Awatar użytkownika
polodriver13
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polodriver13 »

2 rzeczy się nie zgadzają:

- lusterka z wersji 9N a nie 9N3
- znaczek TDI na tylniej klapie pochodzi z wersji 1.9TDi 100KM modelu 9N a nie 9N3
h
heyah-banana11
Newbie
Newbie

ale chyba nie ma sie czym martwic, ta sa rzeczy ktorych nie bralem pod uwage.
pod maska brak oznakowan jakie to tdi.
kierunki... hmmm tak jak mowie, dalej nie wiem nic na ten temat - pewnie kiedys ukradli i wstawione bez kieunkow. tylko te miejsca puste w skrzynce z bezpiecznikami.
Awatar użytkownika
Pablosky
Początkujący
Początkujący

Jak słusznie zauważył polodriver13 lusterka pochodzą z wersji wcześniejszej czyli polo9N, dodatkowo te znaczki na klapie. Na Twoim miejscu sprawdziłbym to auto pod kątem wypadkowej przeszłości. To mogą być drobiazgi i samochód jest ok., ale równie dobrze mógł być "składany" na sprzedaż i stąd te nieścisłości wyposażenia, tym bardziej, że w ogłoszeniu nie ma słowa o bezwypadkowej przeszłości samochodu. Brak kierunków może wynikać właśnie z faktu "składania" samochodu i posiadania przez "przygotowywaczy na rynek polski" kierunków od 9N zamiast 9N3 ze względu na ich cenę.
Pablosky
[colo
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”