Blaupunkt SD27 - podłaczenie

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: NobySun »

będzie to kwesta zasilania samego radyjka ale najpierw powiedz czy szum wzmaga/zmienia się przy włączeniu/wyłączeniu silnika czy w ogóle przy wyłączonym silniku obserwujesz to samo zjawisko? oraz co się dzieje przy dodaniu/odjęciu gazu?

jeśli tak reaguje na silnik to temat wielokrotnie się pojawiał... jeśli nie to będziemy myśleć
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

szum nie zmienia sie przy odpalaniu silnika czy dodawaniu gazu, jedynie słychać go bardziej gdy podkrece wysokie i średnie tony, to wtedy się nasila. Pokrętło regulacji oczywiście ściszone na 0, szum słychać nawet jak dodam głośność tak do 3 na skali wyświetlacza, słychać wtedy i muzykę i szum, powyżej muzyka zagłusza szumy ale jak jest piosenka gdzie jest chwila przerwy to odrazu słychać ten cholerny szum.
Szum słychać nawet jak podepnę wzmacniacz i skrzynie pod rca, to słychać szumienie w głośniku skrzyni.
Już sprawdzałem czy się jakiś kabelek gdzieś nie zwarł ale wszystko wygląda ok. Spróbuję jeszcze bezpośrednio pod aku podłączyć a jak nie to :commando:
Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 11:16 przez conan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rangerek
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: rangerek »

conan czyli uściślając szum pojawia się nawet jeśli silnik jest WYŁĄCZONY?
Bronisławów 2006 | Turawa 2006 | Pławniowice 2006 | Muszynka 2006/2007 | Ślesin 2007 | Kłodzko 2007/2008 | Więcbork 2008
Obrazek
prywatne www | firma
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

tak
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

pewnie jest to radio z niskiej polki , wiec wzmacniacz nie ma filtra i wzmacnia wszystkie śmieci , sprawdz jeszce prowadzenie masy z radia , moze to byc wada fabryczna - zle poprowadzonne masy i nic z tym nie zrobisz :/
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Pisałem do Clariona o to ich odpowiedź
"Witam,.
Do chwili obecnej sprzedanych zostało kilka tysięcy tego modelu i jak na razie nikt podobnej usterki nie zgłosił. Jeśli uważa Pan, iż nie jest temu winna instalacja samochodowa czy zewnętrzny wzmacniacz, tylko radio, proszę o wysłanie go na naprawę gwarancyjną.
Pozdrawiam
Jacek Iwaniuk"

Dla pewności dzisiaj wieczorem radio podłącze u kumpla do polo 6N aby wyeliminować winne instalacji w moim aucie.
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""conan""]Pisałem do Clariona o to ich odpowiedź
"Witam,.
Do chwili obecnej sprzedanych zostało kilka tysięcy tego modelu i jak na razie nikt podobnej usterki nie zgłosił. Jeśli uważa Pan, iż nie jest temu winna instalacja samochodowa czy zewnętrzny wzmacniacz, tylko radio, proszę o wysłanie go na naprawę gwarancyjną.
Pozdrawiam
Jacek Iwaniuk"

Dla pewności dzisiaj wieczorem radio podłącze u kumpla do polo 6N aby wyeliminować winne instalacji w moim aucie.[/quote]

Rozsądne podejście do tematu.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Sprawdzone w innym aucie, problem występuje nadal. Tak więc odpada u mnie instalacja.
Zauważyłem jednak że gdy podłączy się radio poraz pierwszy i ustawienia są na default to szumów niema !
A gdy doda się np tony wysokie lub średnie odrazu zaczyna szumiec, wraz z dodawaniem tonów szumieni się zgłaśnia i odwrotnie, czyli wychodzi na to że problem leży po stronie radia.
Ehh a tak się cieszyłem na te radyjko, niby clarion wszyscy zachwalają, bluetooth i inne bajerki ma a tu taki bubel :(
Awatar użytkownika
rangerek
Administrator
Administrator
Kontakt:

conan może egzemplarz po prostu.... czytałem że od forumowicza kupiłeś
[quote=""conan""]Kupiłem radio od naszego kolegi z forum "nowe" clarion.[/quote]
to może poproś o zwrot kasy skoro nie działa...
Bronisławów 2006 | Turawa 2006 | Pławniowice 2006 | Muszynka 2006/2007 | Ślesin 2007 | Kłodzko 2007/2008 | Więcbork 2008
Obrazek
prywatne www | firma
A
Adas1987
Newbie
Newbie

Post autor: Adas1987 »

Witam!!

Jestem tutaj nowy, więc proszę o wyrozumiałośc :)

Otóż posiadam VW Polo (6N2) 1.4 Mpi(benz) 2000 r. I chciałbym do niego wstawic radio. Lecz problem leży w tym, że auto mimo tego, że posiada antene zewnętrzną, nie ma jakiegokolwiek okablowania w miejscu, gdzie owe radio ma się znajdowac(brak kabla antenowego, kabli zasilających).

Czy oznacza to, że te kable znajdują się w innym miejscu poza zasięgiem moich oczu i rąk, czy w ogóle ich nie ma i trzeba ciągnąc nową instalace do niego.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!!
Love VW!!
Awatar użytkownika
rangerek
Administrator
Administrator
Kontakt:

Adas1987 obie opcje są możliwe niestety :( - najłatwiej to sprawdzić od strony głośników - czy tam masz jakieś kable :)
ale bardziej prawdopodobne jest że kable znajdują się gdzieś w czeluściach konsoli :) - zakłądając że poprzedni właściciel nie robił swojej instalacji, której żal mu było oddawać :)
Obrazek
prywatne www | firma
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

ok spoko kolega z forum zgodził się na wymianę radia, bo zalezy mi na tym radiu bo jest bardzo fajne no oprócz tej wady :D
A
Adas1987
Newbie
Newbie

Post autor: Adas1987 »

Dziękuje Ci bardzo za porade :)

Ja szukałem już wszędzie tych kabli. I nic.. W drzwiach przednich są miejsca na głośniki..właśnie, tylko miejsca :-(

Z tyłu absolutnie żadnego śladu głosnika :)
W aucie jak panowała cisza tak i panuje, więc wychodzi na to, że czeka mnie robota żeby to wszystko "grało" :D

Jeszcze raz dzięki za poświęcony czas!!
Love VW!!
P
Pawel21
Newbie
Newbie

Post autor: Pawel21 »

hej
mam pytanie jak przeciagnąc kabel od akumlatora do bagaznika w celu podłaczenia wzmacniacza?z gory dzieki :closedeyes:
Awatar użytkownika
młodykierowca18
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: młodykierowca18 »

Witam. Jak podłacza sie to radio(blaupunkt) ? http://w478.wrzuta.pl/obraz/4btHFrZpoSS/dscf1114
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”