[9N] Check engine i błąd 17588

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wiro
Raczkujący
Raczkujący

[9N] Check engine i błąd 17588

Post autor: wiro »

Panowie 2 miesiące temu świecił mi się check.Zdiagnozowano popsutą sonde. Wymieniałem sonde przed katalizatorem na nówkę oryginał.Lampka zgasła i miałem nadzieję że już więcej się nie zapali.
Minęły 2 miesiące i ponownie zapala mi się check. Po podłączeniu do kompa pokazuje błąd 17588 coś o podgrzewaniu sondy.
Czy to oznacza że mam sondę do wymiany po 2 miesiącach??Pomocy
r
robi333
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: robi333 »

Mogę pomóc tylko w ten sposób:
17588 - Sonda Lambda HO2S 1, bank 1, prąd pompy - zwarcie do plusa
w
wiro
Raczkujący
Raczkujący

kurde dzieki ale co to znaczy w bardziej polskim jezyku.sonda do wymiany czy jakies kable czy cos innego bo na motoryzacji to nie znam sie za bardzo...
r
robi333
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: robi333 »

Najprawdopodobnie masz gdzieś zwarcie na przewodach. Jak podłączysz do kompa powinno pisać czy jest to błąd sporadyczy czy częsty bo może być że występuje podczas jakiś większych wilgoci. Sonda powinna być sprawna. Proponuje poszukać elektryka co zajmuję się typowo elektryką i silnikami grypy VAG
w
wiro
Raczkujący
Raczkujący

dzieki za pomoc.dzis rano po odpaleniu auta kontrolka zgasla i nie wiem czy dobrze czy zle..powoli mam juz dosc tego auta
Awatar użytkownika
grunfisch
Newbie
Newbie

Post autor: grunfisch »

Ja mam podobne problemy z moim N9. Jak nie sonda, to włącznik świateł stopu. Moja rada: podjedź do dobrego elektronika/elektryka co ma VAG-A, niech sprawdzić. Koszt w łodzi to z 20 zł
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”