[9n] jak usunąć farbę ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

[9n] jak usunąć farbę ?

Post autor: WOJTAS® »

Witam wszystkich forumowiczów, mam dość nieciekawy problem i chciałbym spróbować go usunąć bez dodatkowych kosztów. Rzecz w tym że w nocy ktoś przyozdobił mi moje czarne Polo jaskrawo-zielonymi kropkami farby (nie wiem jakie to rodzaju farba). Wygląda to jak rozprysk czy zamach z pędzla, niestety aktualnie nie mam czym zrobić fotek. Moje pytanie prośba jest taka, czy ktoś ma pomysł czym/jak usunąć kropki zielonej farby z karoserii ? Z szyb udało się usunąć skrobaczką przy okazji oszronienia z rana. Prosze o pomoc bo nie wiem czy mam już jechać do lakiernika ! :bow:
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

nie wiadomo co to za farba.
1. opcja - b.ciepła woda + płyn do naczyń + dobra gąbka/ścierka i energiczne ruchy
2. opcja - pasta G3 lekkościerna
3. opcja - benzyna ekstrakcyjna + szmatka (nie wiem jaki dokładnie będzie efekt, plamy mogą zejść, ale i lakier auta może lekko zmatowieć, a później to już pastą polerską np.G3)
4. opcja papier 2500 albo jeszcze drobniejszy na mokro + pasta polerska

3 i 4 opcja - poradź się kogoś jeszcze ;)

2.opcja - G3 na wilgotną szmatkę i dopiero poleruj. Ewentualnie spróbuj pastę AutoMax w niebieskiej tubce - tania i może przynieść efekt. Jakiś czas temu automaxem usuwałem uporczywe czarne (nie chciały zejść żadnym płynem/szamponem etc.) plamy z białego auta (co prawda lakier akrylowy, ale może na metalicu też się uda - domyślam się, że masz metalic).
W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

no tak metallic, sprobuje zatem G3 i AutoMaxem. wielkie dzięki za porade, wyprobuje i dam znać jak wyszlo :)
s
slawan1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: slawan1 »

witam
jak ci nie zejdzie to daj znac mam taka specjalna paste z Anglii wszystko schodzi
pozdro
W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

a moglbys kolego napisac jak ona sie nazywa ? narazie probowalem domowymi sposobami i nie schodzi...zeszlo tylko z szyb
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”