[6n2] centralny zamek padl

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

Post autor: patryk2k »

No to widzę, ze to jakaś plaga z tymi drzwiami.

Mój dzisiejszy objaw to:
-przestała mrugać kontrolka od alarmu/alarm się uzbraja i działa przy zamknięciu samochodu z pilota
-centralny nie reaguje na otwieranie, zamykanie drzwi kluczykiem w zamku kierowcy. Z pilota działa wszystko
-szyba kierowcy nie działa wogóle
-szyba pasażera sterowana z przycisków kierowcy bez względu na przyciśniecie opuszczania czy podnoszenia zawsze jedzie w dół :o
-brak możliwości otwarcia drzwi przyciskiem na drzwiach kierowcy/zamykanie działa

Czy to możliwe, ze w przeciągu jednego otwarcia czy zamknięcia drzwi to wszystko padło. Dam sobie głowę uciąć, ze jeszcze wczoraj szyby, centralny i na bank kontrolka działały. Dzisiaj przejechałem dosłownie z 20km i wszystko padło :/
Obrazek
P
Peyu
Newbie
Newbie

Post autor: Peyu »

szczerze powiem że ja już ze swoją pompką wymiękam muszę zamówić 6 pinową bo taką mam cena niezbyt mała jak za taki mechanizm i jeszcze nie wiadomo czy też w przeszłości nie była zalana :?: :?:
Awatar użytkownika
Radar41
Newbie
Newbie

Post autor: Radar41 »

Panowie. Mam Polo '96 i centralny zamek i pompke znalazlem koło tylnego stopu.

Ale nie mam pojęcia jak sprawdzic czy działa i który to bezpiecznik, jesli znajduje sie on ze wszystkimi pod kierownicą, bo byc moze to on jest winny, nie wiem.

Prosze o podpowiedz bo również i u mnie centralny nie działa od tygodnia. Drzwi kierowcy tylko moge zamknąć normalnie kluczykiem, reszty nawet nie mam jak zamknąć, tzn bagaznika i wlewu od paliwa - bo u mnie jak wkładam kluczyk do bagaznika to kreci sie wszystko w koło :]

Prosze o rade. Z gory thx
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

jezeli chodiz o bagaznik to zdejmij tapicerke i tam zeskoczylo taki maly element plastikowy w okolicach zamka, latwo znalezc i zalozyc, wtedy bedzie dzialalo z kluczyka otwieranie bagaznika, ale niestety jest to slaby element polowki i dlatego lepiej uzywac centralnego do otwierania bagaznika zeby uniknac czestego naprawiania tej drobnej usterki.
Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

Dzisiaj probowalem jeszcze odpiecia aku ale to nic nie daje. Zauwazylem tylko, ze opcja zamykania i otwierania drzwi z przycisków na drzwiach kierowcy bez wzgledu co wcisniemy zawsze zamyka drzwi.
Macie jakieś sugestie co może być przyczyna tego i objawów które opisałem wyżej?
Obrazek
G
Gregor23pl
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gregor23pl »

[quote=""patryk2k""]Dzisiaj probowalem jeszcze odpiecia aku ale to nic nie daje. Zauwazylem tylko, ze opcja zamykania i otwierania drzwi z przycisków na drzwiach kierowcy bez wzgledu co wcisniemy zawsze zamyka drzwi.
Macie jakieś sugestie co może być przyczyna tego i objawów które opisałem wyżej?[/quote]

zrobiło ci zwarcie najprawdopodobniej w pompce od c.zamka (tam jest też płytka el. , dostała się woda i ścieżke szlag trafił )
a
anias27
Newbie
Newbie

Post autor: anias27 »

[quote=""patryk2k""]No to widzę, ze to jakaś plaga z tymi drzwiami.

Mój dzisiejszy objaw to:
-przestała mrugać kontrolka od alarmu/alarm się uzbraja i działa przy zamknięciu samochodu z pilota
-centralny nie reaguje na otwieranie, zamykanie drzwi kluczykiem w zamku kierowcy. Z pilota działa wszystko
-szyba kierowcy nie działa wogóle
-szyba pasażera sterowana z przycisków kierowcy bez względu na przyciśniecie opuszczania czy podnoszenia zawsze jedzie w dół :o
-brak możliwości otwarcia drzwi przyciskiem na drzwiach kierowcy/zamykanie działa

Czy to możliwe, ze w przeciągu jednego otwarcia czy zamknięcia drzwi to wszystko padło. Dam sobie głowę uciąć, ze jeszcze wczoraj szyby, centralny i na bank kontrolka działały. Dzisiaj przejechałem dosłownie z 20km i wszystko padło :/[/quote]

U mnie dziej sie dokładnie to samo!!!!(za wyjatkiem pilota, bo nie mam pilota)
To chyba plaga z tymi zamkami.

Czy juz udalo się może usuniąć usterkę?Pytam Patryk2?
Ja się wybieram w przyszłym tygodniu do znajomego elektryka, więc może będę mogła pomóc.
Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

Napisze jeszcze tutaj dla potomnych.
Szyby - wina wlacznikow, posypaly sie calkowicie, przegnite, przepalone. Jeden udalo sie uratowac, drugi do wymiany.
Co do zamka, diody, sterowania centralnym to padla wiazka na laczeniu drzwi z nadwoziem...pewnie to jakis dziwny zbieg okolicznosci, ze tyle rzeczy sie na raz posypalo albo nie zwrocilem uwagi wczesniej.
Problem latwy w usunieciu i wydaje mi sie, ze nawet samemu.
Mnie z programowaniem kluczyka, ustawieniem anteny do CB kosztowalo to 150zl wiec nie tak strasznie :grin:
Obrazek
w
wiechap
Newbie
Newbie

Post autor: wiechap »

witam,

od dwóch dni nie chodzi mi centralny zamek, otworzyłem dzisiaj pompkę i oczywiście była w środku mokra.
widzę, że akurat ten temat jest tu poruszany. Chciałbym się zorientować, do kogo mógłbym zwrócić się tym problemem (kto mógłby mi pomóc ten problem jakoś rozwiązać) bo zupełnie nie znam się na tej tematyce. pozdrawiam Paweł
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""wiechap""]witam,

od dwóch dni nie chodzi mi centralny zamek, otworzyłem dzisiaj pompkę i oczywiście była w środku mokra.
widzę, że akurat ten temat jest tu poruszany. Chciałbym się zorientować, do kogo mógłbym zwrócić się tym problemem (kto mógłby mi pomóc ten problem jakoś rozwiązać) bo zupełnie nie znam się na tej tematyce. pozdrawiam Paweł[/quote]

sam to możesz zrobić jeżeli umiesz posługiwać się lutownicą, na płytce pompki trzeba sprawdzić, które ścieżki pod wpływem wody się popaliły i je polutować :) jeżeli chcesz jeszcze więcej informacji albo zdjęcia, to poszukaj na forum bo był temat, gdzie forumowicz pokazał jak polutował ścieżki, etc., jeżeli nie chcesz tego sam robić to oddaj pompkę do kogoś co się zna na elektryce :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Toto""] gdzie forumowicz pokazał jak polutował ścieżki, etc[/quote]
Ten forumowicz to rat4 i jego postu należy poszukać :)
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, 23:50 przez czaja, łącznie zmieniany 1 raz.
m
marcin.o
Newbie
Newbie

Post autor: marcin.o »

panowie a czy w tej kostce którą się podłącza do pompki centralnego zamka powinien być stały prąd czy dopiero po przekreceniu kluczyka
p
perez81
Newbie
Newbie

Post autor: perez81 »

Witam serdecznie

Mam pytanko odnośnie tej nieszczęsnej centralki a mianowicie padła kompletnie a największy problem jest z dostaniem się do wlewu paliwa!

Czy jest jakaś możliwość dostania się do tego wlewu zanim znajdziemy/naprawimy usterkę?? (polo 96 należy do koleżanki i prosiła mnie o pomoc tak więc naprawa potrwa a nie ma jak zalać co by do elektryka chociaż podjechać :grin: )
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""perez81""]Czy jest jakaś możliwość dostania się do tego wlewu zanim znajdziemy/naprawimy usterkę?? (polo 96 należy do koleżanki i prosiła mnie o pomoc tak więc naprawa potrwa a nie ma jak zalać co by do elektryka chociaż podjechać [/quote]
A czy wy używacie funkcji SZUKAJ?? Czy czekacie aż kolejny raz wyłoży Wam ktoś odpowiedźna tacy. I może jeszcze przyjedzie np, otworzyć wlew?? Panowie trochę samokrytyki. Niejednemu padła pompka centralnego i niejeden miał ten problem. I nie raz pisaliśmy jak to odblokować.
Będę powtarzał do znudzenia UŻYJ OPCJI SZUKAJ!!!
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

siłownik od klapki wlewu jest na ściance prawego nadkola. Zdejmij kapę, dostań się tam gdzie jest pompka. Włóż rękę za blachę i wyczuj cięgno siłownika - ręcznie je odciągnij. Inna opcja to taka że podłączysz sobie pompkę do kół pod wężyk od pompki i gwałtownie "pompniesz" :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”