Wylewa sie olej z silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tu1
Newbie
Newbie

Wylewa sie olej z silnika

Post autor: tu1 »

witam

nie dawno wymieniłem olej w silniku ale po jakimś czasie zauważyłem,ze olej z silnika wylewa mi się przez przewód sprawdzający stan oleju. Co to może być?

pozdrawiam

Tu1
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Olej wyrzuca przez bagnet, gdy odma jest zapchana. Musisz sprawdzić koniecznie i ją oczyścić. Na forum jest manual jak to zrobić.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Manual dot czyszczenia odmy znajdziesz tutaj => viewtopic.php?f=25&t=10407
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote=""tu1""]nie dawno wymieniłem olej w silniku ale po jakimś czasie zauważyłem,ze olej z silnika wylewa mi się przez przewód sprawdzający stan oleju. Co to może być? [/quote]
Nie piszesz jaki masz silnik chyba że tajemnica, a to podstawa żeby udzielić ci prawidłowej podpowiedzi bo są i takie odmy silnik 1.4.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kln
Początkujący
Początkujący

Post autor: kln »

Podepnę się, Jak prawidłowo wyczyścić taką odmę w środku jak post wyżej? Ta z manuala jest dużo bardziej przystępna do czyszczenia po odkręceniu.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Troche benzyny ekstrakcyjnej,cieniutki pędzelek,sprężone powietrze np kompresor i troche czasu,można od kanału wymontować jest wygodniej albo sie pomęczyć i od góry ale męczarnia wole z kanału gotowe.
Kolega napisał to ładnie.
[quote=""adamoos2004""]Wjeżdżasz przednimi kołami na cegły, wciągasz brzuch i dajesz nura pod samochód. Dostęp jest wtedy prosty do wszystkich trzech śrub ibmus 5. Odkręcasz je i masz w dłoni odmę z wężem.Oczywiście najpierw odpiąć górną część węża od obudowy filtra powietrza. Później benzyna ekstrakcyjna i płukanie syfu.

Obrazek[/quote]
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”