[86c/86c2f/Derby] Licznik od g40 do 86c2F

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

Pu5h mozesz je zapisac dla mnie w bardziej ludzkim formacie ?? :) np svg ? bo teraz na kompie mam tylko inkscape'a :( , co do skanow , to wyciagne licznik i postaram sie zeskanowac , ale dopiero jutro :/ bo skaner mam u rodzicow :/ wlasnie sam zaczynam tworzyc moj obrotek:P
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Pu5h
Newbie
Newbie

Post autor: Pu5h »

alinek - masz tu format SVG, ale na 99% będzie problem z kolorami, bo przy konwersji program użył profilu kolorów mojego monitora. No ale żeby obczaić co i jak to się chyba nadaje :).
predkosciomierz bez dziennych_[MoiDisk.ru].svg - 31.9 Kb
Obrazek
Awatar użytkownika
Pu5h
Newbie
Newbie

Post autor: Pu5h »

Tak na dobrą sprawę nie przypuszczałem, że ktoś produkuje aluramki do 86c2f. Natrafiłem na nie przez przypadek ... Co o nich sądzicie? Cena w porównaniu z ramkami np. do Golfa dość atrakcyjna.

[size=99px]Obrazek Powiększ[/size]
Obrazek

ramkj na stronie MoMan
Obrazek
f
fifek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: fifek »

Witam Panowie. To i ja się wypowiem w temacie zegarków.
Większość ludzi narzeka ze zegary są niedoświetlone równomiernie i się zastanawiacie dleczego.
Otoz powiem Wam, ze diody na allegro dają niestety światło punktowe a nie rozproszone. Teraz pewnie ktoś mi powie że piłując diode czy stożkując ją robi się rozproszone światełko, otoz w błędzie jesteście.
Jako ze w moim poprzednim aucie (Opel Kadett) miałem chyba z 6 wersji zegarów (ostatnie to digital)to znalazłem złoty środek na podświetlenie.
Stosujemy diody typu FLUX, takie kwadratowe, kąt ich świecenia to coś koło 100 stopni, no i mają moc.
Nie mam zdjęcia Digitala ale zegary z obrotomierzem wyglądały tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Acha Digital tez był diodami podświetlony :D
P
PR23M3K
Początkujący
Początkujący

Post autor: PR23M3K »

Pu5h ja u siebie mam tarcze Indiglo, ktore wygladaja jak oryginal
Obrazek

zegary ..
Obrazek

a tak swieca tarcze:
Obrazek Obrazek
Polo mk1 [size=12px]viewtopic.php?f=28&t=9649&start=100[/url]
Awatar użytkownika
kszywy88
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kszywy88 »

kolega powyżej ma fajne te tarcze Indiglo tylko szkoda że wskazówki nie widać :/ Powiedzcie mi, chce za montować licznik z obrotomierzem i zastanawiam sie czy licznik z wersji G40 podejdzie do zwykłej 1.3? Mam Polo z '92 roku...

PozdraVWiam
JEŻELI KTOŚ MA DO MNIE PYTANIA PISZCIE NA GG - 5378845
moje obecne Polo <!-- s]http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=76&t=46039
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

kszywy88 czytales caly temat >? .. podejdzie ale bedzie przeklamywal bo ma inny index predkosci ( skalowanie do 240 ) poszukaj wyskalowanego do 200 km/h
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
kszywy88
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kszywy88 »

Mniej więcej czytałem cały temat :P A w zwykłych 1.3 montowali liczniki z obrotomierzem? Jeżeli znajde taki wyskalowany do 200 to mogę go spokojnie brać?
JEŻELI KTOŚ MA DO MNIE PYTANIA PISZCIE NA GG - 5378845
moje obecne Polo <!-- s]http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=76&t=46039
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Pewnie ja mam 1.0 a licznik od 1.3 i trybi jak ta lala wszystko
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

Post autor: zar3k »

Jak zdjac wskazowke predkosciomierza?
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

zar3k najlatwiej i najbezpieczniej widelcem :) tylko podloz sobie husteczke higienicza pod niego zeby tarczy nie porysowac :) zejdzie bez problemu :) no i oczywiscie trzeba sprowadzic ja na martwe pole ( przelozyc przez ogranicznik ) i dopiero sciaganac .. przy zakladaniu nalezy zalozyc ja wlasnie w martwym polu , a dopiero pozniej przelozyc przez ogranicznik :) dzieki temu nie bedzie przeklamywal :)
Obrazek
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

oops a jesli sciagnalem bez przekladania na to pole? i jesli sciagnalem wskazowki od poziomu paliwa i temperatury to wkladam je potem normalnie? nie bedzie przeklamywalo?
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

zar3k nie powinno sie nic stac ,aczkolwiek bezpiecznije jest przelozyc przez ogranicznik ,a dopiero pozniej sciagac :) bo mozna ja nieumyslnie zlamac :p .. reszte wskazowek zaklada sie tak jak sie da :P ( od temperaturu po zalozeniu wskazowki trzeba przelozyc ja na ograniczkik ) i uwaga na wskazowki temperatury i paliwa !! nalezy je sciagac baaaaardzo delikatnie !! zeby przypadkiem nie zagiac/odgiac blaszki bimetalowej , bo pozniej bedzie przeklamywac .. zazwyczaj nie widac przemieszczenia tejze balszki ,ale wskazania beda przeklamywac ,a ustawic tego spowrotem pratycznie sie nie da ( chyba ze ktos ma takowe przyzady :p )
Obrazek
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

zalozylem wskazowke od poziomu paliwa i od temp. obie nie dzialaja ;) co moze byc nie tak ;)?
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

zar3k jesli zakladales nowe tarcze ( albo nakladki ) to dziury moga byc za male i wskazowka nie ma sily sie podniesc ... zawuwaz ze dziurki w tej tarczy stanowia swojegorodzaju prowadnice dla tych wskazowek .. wiec musza miec srednice jak w oryginale .. druga sprawa ,wypadly Ci podstawy wskazówek i nie trzymaja sie Bimetalu ... 3 wygięly Ci sie bimetale .. ( raczej ta opcja nigdy nie wystepuje dla tem i paliwa jednoczesnie :P )
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”