Wszystko o: Open Air - dach, silniczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Preacher
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Preacher »

ja zrobie zdjecie jutro i ci wkleje, bo moze cos zle kleje, silikon dekarski
c
chudzienki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: chudzienki »

Witam
Ja też nie mogłem dać sobie rady z uszczelnieniem ,leciało i leciało.
Jednak wczoraj po -nastej wizycie na szrocie znalazłem egzemplarz ,gdzie dach był w bardzo dobrym stanie ( chyba 8),żadnych pęknięć materiału.
Uszczelka ściśle dolega do dachu mam nadzieję,że problemy znikną no i co mnie najbardziej cieszy ten się otwiera,mój utknął w lewym rogu.
Dzisiaj zamieniłem i nareszcie mogę się cieszyć pełnią szczęścia z posiadania wersji open air.
No i to co najlepsze za cały dach z silnikiem zapłaciłem 40 funtów czyli około 180 PLN.
Nawet się nie zastanawiałem.
Pozdrawiam
k
krzysiektoudi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzysiektoudi »

witam
mam taki problem z dachem open air. Nie domknięty jest z prawej strony, a dach się nie otwiera.
Jak można otworzyć dach, gdy prowadnica jest wytarta/
byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź
s
skryty79
Newbie
Newbie

Post autor: skryty79 »

Witam, ja tez miałem problem z tym dachem. Pewnego dnia przestał się otwierać, objechałem w mojej miejscowości większość serwisów i nikt nie był w stanie naprawić. Słyszałem o serwisie w Warszawie ale trochę daleko żeby tam jechać, więc odpuściłem i jeździłem z zamkniętym ponad rok. Pewnego dnia wracając z trasy wjechałem na pierwszy szrot, trafił mi się daszek z silniczkiem od seata ibizy 98rok za 200zł (dach w dobrym stanie bez pęknięć). Już jestem po przekładce, idealnie pasuje i nie przecieka.
P
Preacher
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Preacher »

sam wymieniałeś? ile czasu to zajmuje itp ?
s
skryty79
Newbie
Newbie

Post autor: skryty79 »

Sam wymieniałem, około 3h zajęła mi przekładka, ale miałem już doświadczenie bo w zeszłym roku też go zdejmowałem. Najpierw trzeba zdjąć podsufitkę, później dookoła dachu masz obramowanie na którym się trzyma, odkręcasz około 30 śrubek i możesz zdejmować.
k
krzysiektoudi
Raczkujący
Raczkujący

witam rozebrałem dziś dach i zobaczyłem że odłączyła się taka kostka z 2 gwintami w środku i lata w środku dachu może mi ktoś powiedzieć do czego ona służy i jak się do niej dostać!??
Awatar użytkownika
ŚwIeRsZcZ
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: ŚwIeRsZcZ »

Jeśli ktoś byłby zainteresowany mam namiar na warsztat zajmujący się naprawą Szyberdachów w Warszawie. Byłem już dwa razy, raz jak mi padł silnik, drugi raz jak miałem pęknięte ślizgi w prowadnicach. Wymiana silnika kosztowała mnie 200 zł , ślizgi[stopki] ok 50zł . W zasadzie wszystkie części można zamówić do OpenAir-a. Znają się na rzeczy.

Pozdrawiam
Polsko-Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych w Warszawie
Awatar użytkownika
kuchar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kuchar »

To dawaj ten namiar - nigdy nie wiadomo kiedy się przyda :grin:
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

podejrzewam że jest to ten namiar co podałem na pierwszej stronie, ale jak widać, większość czyta tylko parę ostatnich postów
k
krzysiektoudi
Raczkujący
Raczkujący

wymieniał ktoś u nich prowadnice do dachu, ile za takie coś zawołają bo nie wiem czy mi sie kurier opłaci
Awatar użytkownika
martucha0000
Newbie
Newbie

Post autor: martucha0000 »

Witam Panów :) Też posiadam Polóweczkę z open air no i mam z tym dachem problem. Silniczek do wymiany - to wiem, ale z jednej strony pokrycie jest dość luźne i nie przylega do uszczelki. Jak jadę to w aucie strasznie huczy a przy większym deszczu moczy mi podsufitkę. Czy takie naciągnięcie, o którym była mowa wyżej rozwiąże problem??
Kobieta też może mieć coś do powiedzenia w motoryzacji :)
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

myślę że kurier Ci się opłaci.. bo raczej do tanich nie należą, ale zadzwoń to się dowiesz dokładnie :)

ja zabieram się za wymianę całego dachu, popękał mi niesamowicie i jest nie do odratowania :( zobaczymy co z tego wyniknie :beach:
s
socpaw
Newbie
Newbie

Post autor: socpaw »

witam. czy może dać ktoś zdjęcie tego "dorobionego" silniczka z innego auta? bo orginalny tani ciężko dostać, stary nie da się naprawić a najtaniej wyjdzie samemu dorobić... Wiem ze mają troche inny rozstaw ale po wyglądzie dojdę od jakiego to auta jest... ewentualnie jakby ktoś miał jego numer (zwykle jest naklejka z numerami) przykładowy numer silniczka z golfa 3 to: 3A0 959 731B

Pozdrawiam Serdecznie!
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Mogę Ci pstryknąć fotę jak nie zapomnę. Numerów tam raczej nie ma.. a próbowałeś zadzwonić do tej firmy? może by Ci powiedzieli od razu co i jak
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”