Polo GT 1.3 by Mateusz.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Odi »

Ładnie się robi :) Tylko moim zdaniem błąd zrobiłeś z oponami, trzeba było szukać 165/55. Do tego lekka gleba, dystans po 10mm i byłoby doskonale :)
m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: matGT »

Miałem nagrane piękne oponki 165/55, ale po założeniu na ATSy i samochód straaaaasznie głupio wyglądało bez gleby. Od razu musiałbym zakupić springi i to pewnie z -60, bo -40 mogloby być za mało.

Glebe tak jak mówiłem chciałbym -40. Nad dystansami to się jeszcze zastanowię, fajnie by wyglądał jeszcze szerszy, choć i teraz tez nie jest źle.

Teraz zbieramy na springi. Szukam używanych, bo nowych to się chyba nie opłaca kupować.
Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

Trochę bez sensu bo teraz kupisz sprężyny, a potem kolejny komplet opon? A co jeśli te będą obcierać na glebie? Z mojego doświadczenia taniej i pewniej wyjdzie kupić gotowy cały zawias nowy niż bawić się w "okazyjne" używki, nigdy nie wiesz co trafisz. A seryjne amory mogę bardzo szybko paść przy krótszych sprężynach.
m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

Kurczę, na cały zawias to mnie narazie nie stać, poza tym nie wiem czy chce inwestować kasę w Polo, bo może kiedyś będe musiał go zmienić, i co?

Póki co, robię wszystko najtańszym kosztem. Gdybym nie kupił alusów, to na kolejny dzień poszły by na przetopienie.

Dlatego właśnie chce kupić same springi i na dodatek używane. Przy -40 profil 65 nie powinien obcierać. To przecież tylko 4 cm, a seryjna zawiecha to prawie terenowa ;P

Co do opon to mam możliwość wymiany - zostawiam swoje obecne, a biorę te 55. :)
Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

Każde auto kiedyś będzie trzeba zmienić więc teoretycznie nie warto nic robić. Niestety auto to skarbonka, a taka zabawa jest kosztowna chociaż daje dużo satysfakcji. Przemyśl jak długo jeszcze będziesz jeździł Polówką, nie ma sensu stosować półśrodków. Kupisz tylko springi, a za miesiąc będziesz musiał wymienić amory, które się posypią i wyjdzie drożej niż byś od razu kupiła cały zawias. Lepiej odłożyć to w czasie, dozbierać kasy, ale zrobić raz a dobrze.
m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

Pewnie. Zgadzam się z Tobą w 100 %. Pod warunkiem, że jesteś pewny przysżłości swojego auta itp.

Wiec pewnie zostawię tak jak jest, wymieniając tylko lewą spreżynę, gdyż mi pekła i jest jeden zwój mniej. Specjalnie jej nie robiłem mysląc o zakupie springów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”