[9n] Wymiana poduszek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Artuś
Newbie
Newbie

[9n] Wymiana poduszek

Post autor: Artuś »

Witam.Przeglądałem forum,ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na mój problem.Otóż chciałbym wymienić wystrzelone poduszki w moim aucie(obie z przodu i lewą w fotelu).czy wystarczy sama wymiana poduszek i wykasowanie błędów?Czy może muszę wymienić sensor i jakieś czujniki zderzeniowe(o ile takie są)? Nie działa mi też prawy przedni pas bezpieczeństwa.Czy jego także się jakoś resetuje,czy tylko wymiana ?
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

a wiec potrzebujesz poduszki ,sensor [mozna go zregenerowac ] pas tez do wymiany i mozliwe ze 2 tez
Awatar użytkownika
Artuś
Newbie
Newbie

Co do sensora to słyszałem,ze w VW jest zaprogramowany na trzy wystrzały poduszek i dopiero po trzecim się wymienia albo regeneruje.Wcześniej wystarczy wykasować błędy przez podłączenie do kompa.Ale pewności nie mam,a nie chciałbym niepotrzebnie wydawać kasy jeżeli ten jest jeszcze dobry.
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

wykasowanie crash daty (ok. 100zł) , wymiana jaśków , pasa (pas można "zregenerować" ale raczej polecam wymianę) i po sprawie
Obrazek
Awatar użytkownika
Artuś
Newbie
Newbie

Wielkie dzięki.Poduszki już są ale czekają na deskę,która się regeneruje.Co do pasa to słyszałem,że w tym modelu były montowane trzy rodzaje pasów więc albo znajdę o takim samym numerze albo będę regenerował
c
coolper
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: coolper »

[quote=""Artuś""]Wielkie dzięki.Poduszki już są ale czekają na deskę,która się regeneruje.Co do pasa to słyszałem,że w tym modelu były montowane trzy rodzaje pasów więc albo znajdę o takim samym numerze albo będę regenerował[/quote]

Co do poduszek to ktoś może się wypowiedzieć co do tych na allegro - widziałem parę aukcji kosztują ok 500 zł za sztukę. Ja też muszę naprawić auto tylko że gdy spytałem o to w serwisie ( u Wojtanowicza )to powiedzieli że nówka kosztuje 2500 sztuka :( Czy jak kupie takie z allegro to raczej będą pasować czy też muszę zwarać jeszcze uwagę na nr seryjny ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”