Mam pytanie czy ktoś może wycinał katalizator w polo 6n 1,4dm3 60 KM AEX... I wie jaka jest średnica zewnętrza i wywnetrza rury wydechowej zaraz przy samym katalizatorze??
" Umieszczenie strumienicy przy silniku, który ma układ np. recyrkulacji spalin, gdzie współczynnik reszty spalin ma duże znaczenie - spowoduje zakłócenie procesu spalania zubożonego ładunku, doprowadzając w konsekwencji do uszkodzenia pierścieni tłokowych, uszczelki pod głowicą czy wypalenia zaworów wydechowych." borys jak tego nie zrozumiesz to cofnij się do podstawówki
nie każde auto ma recylkulację spalin to raz, dwa taka strumienica gówno daje więc jej wpływ na silnik jest nikły, a już na pewno nie ma takiego wpływu na zakłócenie procesu spalania. po trzecie w momencie zmiany spowodawnej wpływem przepustnicy, system sam dostosuje ilość spalin wprowadzanych do ponownego obiegu więc de facto zmiany widzianej od strony silnika nie będzie.
po piąte nie wlepiaj mi tu regułek wycztanych na forach bo to akurat potrafi robić dziecko z podstawówki..
jedynym efektem założenia strumienicy prawodopodobnie będzie obnżenie mocy auta. i tyle no chyba że strumienica była liczona dla konkretnego układu.
[quote=""borys_wrocek""]jedynym efektem założenia strumienicy prawodopodobnie będzie obnżenie mocy auta[/quote]
ponieważ spaliny które są wypychane szybciej przez strumienicę a następnie hamowane przez dalsza cześć układu wydechowego "seryjnego", co za tym idzie przy wyższych obrotach silnika spaliny będą się kumulowały w kolektorze, komorach spalania podnosząc temp silnika a następnie zostaną zatarte pierścienie na tłokach, więc borysku nie obrażaj mnie. Poczytaj sobie Chojnackiego on chyba lepiej wie niż ty, i się cofnij nie namawiam lecz powtarzam w kółko ...
heh, a co na to powiecie, że zrobilem wczesniej peugotem z wycietym katalizatorem 200tys km i nastepny wlasciciel dalej jezdzi bez remontu silnika ?? luki38-- borysek_wrocek ma racje nie cytuj durnych regulek, tym bardziej jezeli nie znasz tego z praktyki.
[quote=""poly1977""]luki38-- borysek_wrocek ma racje nie cytuj durnych regulek, tym bardziej jezeli nie znasz tego z praktyki.[/quote]
Gdzie jest napisane w regulaminie że nie mogę cytować mądrych regułek?