no to już już - znacie moje lenistwo, no ale wreszcie i przyszedł czas na mnie zrobić małą aktualizacje hehe
Witam po długiej nieobecności i ciszy w temacie. W zwiazku, że mymy nowy sezon to i w polo troche sie pozmieniało, sporo spraw wynikło też z przyczyn ode mnie niezależnych. Zaraz na poczatku roku w styczniu na polo z dachu spadł snieg i maska zostala zmasakrowana ałaa (nie do odratowania) i tu załamka, miesiąc pozniej w lutym silnik odmówił posluszenstwa i nie chciał wogole palic, z diagnozą problemu nie było łatwo, ale w marcu narodziło sie wiele pomysłów, świeżej energii i temat na szczeście ogarnełem, a w polo dodatkowo wymieniłem:
- pompę podciśnienia Vacum, na Boscha wraz z nowym aluminiowym uszczelnieniem;
- czujnik położenia wału korbowego;
- wymienioniłem główną wiązke od komputera bo okazało sie ze wcieło izolacje z kabli i robiły sie spięcia;
- wszystkie przewody podciśnia na czarne silikonowe;
- filtr powietrza, paliwa, oleju, kabinowy;
- do silnika wlałem nowy olej MOTUL 5W40;
- do paliwa wlałem też STP, aby przeczyscic pompowtryskiwacze;
- komora została wymyta;
- zmienione hamulce i zalożone nowe tarcze i klocki - trw lucas oraz zmieniony płyn hamulcowy;
- wymieniłem olej w skrzyni na valvoline;
- dekielki od zbiorniczków zostały wymienione na ori czarne aby wszystko ładnie się zgrywało;
- dodatkowo pokrywa silnika została delikatnie zmieniona i oklejona na niebiesko, a na niej zagościł napis „Polo by Jote$”.
Dodatkowo w związku z tym iż nowy sezon żblizał się bardzo szybko na polo wskoczył:
- gwint FK-Automotive Hightsport w nierdzewne I tutaj wielkie podziękowania dla
Bartola z vw zone za pomoc;
- wymienieniłem wszystkie element zawieszenia gumy, łożyska;
- na tył założyłem górną rozporkę OMP;
- nowe łączniki stabilizatora Febi;
- na felgi wpadły nowe dekielki z logo Porsche oraz wnęki na śruby zostały pomalowane w kolor nadwozia;
- w celu poprawy wyglądu zerwałem z przedniej szyby pasek oraz szachownice z szyberdachu, a szyber został przyciemniony w kolor bocznych szyb;
- w związku ze zniszczeniem maski, sprobowałem ją odratować, a ze nie dało się jej wyprostować perfekcyjnie to w głowie narodził mi się pomysł zdarcia lakieru i zrobienia maski w ROST (ponieważ nie widziałem jeszcze takiej w 6N2), mimo ocynku jakoś się udało

;
- dodatkowo na masce pojawił się w kolorze nadwozia napis „Rost is not a crime”;
- a także wskoczyła czarna BRA;
Następnie pojawiła się następna przygoda pod Intermarche ktoś zaparkował w lewym rogu tylnego zderzaka (załamka), na szczęście jakoś udało się go odratować jako tako i w związku z tym:
- na przednim i tylnym zderzaku zagościły naklejki – serca pik – DUB KORPS (różowe i czane);
- uporządkowałem również bagażnik, tylną kanape od strony bagażnika obiłem szarym materiałem takim jak wykładzina, uporządkowałem kable od CA;
- zagościł inny wzmak Bluepunkta;
- nowa zamknięta skrzynka z nowym subem – West Coast Customs by ORION 10”

;
Niedawno zakupiłem już też nową maskę w kolorze nadwozia do poprawek lakierniczych oraz cały tylny zderzak i teraz czekają spokojnie w garażu, aż polo pojdzie do lakiernika, ponieważ Rost w polo jest stanem przejściowym hehe.
I to już chyba wszystkie z większych zmian jakie zrobiłem w polo w przygotowaniu do tego sezonu
* aha no i bo zapomniałem hehe na tylniej klapie jest czarny znaczek VW bo nabyłem ORI od niemieckiej policji za 1 euro :crazy:
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
A tu jeszcze jedna fotka z VAG Nysa z setupem zlotowym - gwint troche skręcony:)
Uploaded with
ImageShack.us
Larson mam nadzieje, że ten powyższy dalszy ciąg historii tego 6N2 Cie usatysfakcjonuje, ale zaznaczam ze jak zrealizuje jeszcze kilka drobnych pomysłów i odświeże lakier łącznie z Maską oraz na sezon 2011 wskoczy nowe koło to będzie naprawde gruuuuubo hehe :crazy: