Witam wszystkich!
Czy ktoś może mi poradzić jak szyba pasuje od innego modelu do 6n2 czołowa. Bo cieżko jest dostac Używaną tanią szybe a nowa to w moim mieście licza sobie 400zł!
pozdrawiam i przepraszam za błedy w j. polskim!!
za jakies 500-600zl mozesz dostac w dobrym stanie ori uzywke, tyle samo kosztuje co kosztuje nowy zamiennik, w salonie z wymiana ori kosztuje jakies 1100-1200zl, ja wybralem opcje 3 z ac wszystko poszlo, oczywiscie mowie o polsce, nie wiem skad jestes skoro slabo mowisz po polsku i nie napisales tego w podpisie
NIE ZE mowie po polsku ale jak pisze to gubie polskie znaki i literki a co do szyby to sie zastanawiem czy od lupo albo i fabi nie pasowala by patrzalem w ETOS oznaczenia i teraz nie wiem
fabia 6Y0 845 011 P
lupo 6X0 845 011 G
polo 6N0 845 011 AD
teraz nie wiem czy 3 pierwsze znaki to nr nadwozia a 845 011 to nr szyby
kolego nie żałuj 50-100 zł więcej na szybę czołową, ja za swoją zapłaciłem 430 zł z montażem (piklington)
wiem że boląca ta cena ale używka wcale nie jest taka dobra, jeden znajomy sobie kupił to mu strzeliła w niedługim czasie,
materiał się jednak męczy a czas robi swoje, zrobisz jak uważasz ale moim skromnym zdaniem nie warto na takich rzeczach oszczędzać 50 zł, kup nową za 4 stówki i tyle. Na tym nie zaoszczędzisz od razu ci mówię.
taki mały offtop:
w PZU jest ubezpieczenie PZU Auto Szyba, i tak płacąc np. 25zł na ROK, do kwoty 1000zł, zostaje wymieniona obojętnie jaka szyba, (50zł 2000zł itd.) http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_s ... _id=322350
pozdrawiam;)
Odkopię kotleta...
Czy oryginalną szybę przednią do 6N2 da się dostać tylko w ASO i koszt to ponad 1000zł? Planuję wymienić u siebie, bo porysowana i z mnóstwem malutkich odprysków, które skutecznie utrudniają jazdę nocą. Może ktoś z Was ma doświadczenie w tej materii...