1.9 aef 1997r pali bezpiecznik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rex23
Raczkujący
Raczkujący

1.9 aef 1997r pali bezpiecznik

Post autor: rex23 »

Jak w temacie przepala mi sie caly czas bezpiecznik od licznika i lampki na podsufitce i za kazdym włączeniem zaplonu mi sie licznik resetuje.
Wie ktos moze gdzie szukac przyczyny tam powinien byc bezpiecznik 5A a jak włoże 30A to tez przepali
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Na pewno gdzieś masz zwarcie na instalacji. A licznik Ci się resetuje jak włączasz zapłon, czy jak próbujesz odpalić auto??
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
r
rex23
Raczkujący
Raczkujący

jak wyciagne kluczyk to gasną zegary cyfrowe a jak przy zapalaniu przekrece stacyjke to slychac brzeczenie jak sie wskazówki resetują
Awatar użytkownika
JuStIcE

Walnięta kostka w stacyjce. Też to przerabiałem niedawno. A co do bezpiecznika, możesz mieć nieszczelność obok anteny i woda może się dostawać i robić zwarcie, przez co pali bezpiecznik.

r
rex23
Raczkujący
Raczkujący

ale to ze gasną zegary i przy starcie resetują si ewskazówki to wina jednego bezpiecznika i myslisz ze jest zwarcie na kostce przy stacyjce i temu pali bezpiecznik od licznika?
r
rex23
Raczkujący
Raczkujący

ze gasna zegary mam na mysli ze jak wyciagne kluczyk to gasna elktroniczne wyswietlacze kilometrow
Awatar użytkownika
JuStIcE

Hmm, nie, zwarcie szukałbym gdzie indziej. Walnięta kostka skutkuje takimi objawami, że jak włączysz zapłon wszystko jest ok, ale jak próbujesz uruchomić silnik, to gasną wszystkie kontrolki i objawy są takie jakby był zapłon wyłączony (silnika nie da się odpalić).

ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”