Problemy z samochodem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kowcio
Newbie
Newbie

Problemy z samochodem

Post autor: kowcio »

Mam takie pytanie. Czy tylko ja mam takiego pecha, że trafiłem na model, który bez przerwy się psuje, czy to wszystkie egzemplarze są tak awaryjne? Zazwyczaj co 2 tygodnie jestem w warsztacie i za każdym razem z czymś nowym. Zdarza się też częściej. Słyszałem że jest to dość niezawodny model, ale jakoś nie mogę tego doświadczyć..
Obrazek
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

napisz gdzie i za ile kupiłeś.
Samo polo jest w miarę niezawodne, pozatym jest w miarę dużo części i naprawy nie są drogie.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote=""kowcio""]Zazwyczaj co 2 tygodnie jestem w warsztacie i za każdym razem z czymś nowym[/quote]
Może zmień warsztat i auto będzie chodzić bez usterek.Czy aby raz podpieli auto pod vaga.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Ja też mam AEXa od prawie roku i w zasadzie miałem tylko 2 usterki - walnięta kostka przy stacyjce oraz padnięta pompa wspomagania. Poza tym (odpukać) nic się nie dzieje :) Koledzy dobrze radzą, zmień mechanika, a najlepiej pojedź do jakiegoś warsztatu diagnostycznego na pełną diagnostykę. Owszem, trochę to kosztuje, ale przynajmniej będziesz wiedział na czym stoisz. I może przy okazji zaoszczędzisz na wizytach u mechaników :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
k
kowcio
Newbie
Newbie

Post autor: kowcio »

Samochód od nowości był u mojego dziadka. Wiem że był naprawiany początkowo w ASO, ale potem dziadek zmienił warsztat na tragiczny, z którego wyjeżdżał bardziej zepsuty niż wcześniej :) U mnie jest od 2 lat i właściwie to ciągle coś mu dolega. Auto było już podpinane pod vaga kilka razy, problemy zostały naprawione i wg komputera nie powinno być żadnych. Ale niestety ciągle coś mi się zdarza :) Wszystkie problemy które mi się zdarzają są opisane na forum, więc wychodzi na to, że dość często się zdarzają, ale jak tak dalej pójdzie to będę mógł powiedzieć że doświadczyłem już wszystkich opisanych. Co do warsztatu to raczej jest dość dobry, ale rzeczywiście może zmienię i zobaczę co mi powiedzą. Pełna diagnostyka też by się przydała, ale jakoś zawsze brak kasy. Może dziadek go zamęczył, kto wie.. Po prostu denerwuje mnie to, że moje Polo jest tak awaryjne, że jadąc np. do roboty, nigdy nie wiem czy nie będę wracał autobusem :) Nie mówiąc już o wyjeździe poza miasto. Wyślę go na pełną diagnostykę i dam znać ile rzeczy mi znaleźli ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""kowcio""]Wyślę go na pełną diagnostykę i dam znać ile rzeczy mi znaleźli ;)[/quote]
Tym sposobem zaoszczędzisz sobie nerwów i pieniędzy też. Bo choć zapłacisz trochę za pełną diagnostykę, to będziesz miał obraz tego co trzeba zrobić.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
miki96
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: miki96 »

a mi Polo się w ogóle nie psuje! :crazy:
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

[quote=""miki96""]a mi Polo się w ogóle nie psuje! :crazy:[/quote]

mnie także :D choć mam troche inny silnik... :crazy: :crazy:
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Kowcio
Przejrzałem twoje posty. I powiem tak. Nic strasznego się nie działo u ciebie. Z tego co widzę to typowe niesprawności polówki, które kiedyś dopadają każdego. Pech chce że u ciebie się to nawarstwiło i pada jedno po drugim. Tak jak sobie zaplanowałeś podjedź do warsztatu niech zrobią full diagnostykę. Silnik AEX jest naprawdę udaną jednostką (przynajmniej wg. mnie) i z nim, jak będziesz dbał, nie powinieneś mieć większych problemów. Ja swoje 6N mam rok czasu i w tym czasie też wymieniłem łożyska, ostatnio termostat. Te autka mają już swoje lata, a nic nie jest wieczne.
Awatar użytkownika
poly1977
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: poly1977 »

Ja swoim Polo zrobilem 200tys, wczesniej podobno zrobił 130tys ;) usterki jak w każdym aucie.. od czasu do czasu coś pada.. nie sądze żeby był bardziej awaryjny niż inne, chociaż musze stwierdzić, że ma trochę gorszą elektrykę od chociażby francuzów..
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

tak to jest z VW w tych rocznikach wystarczy wejsc na forum golfa czy passata ciagle te same problemy. W vw zazwyczaj psuja sie jakies pierdoly tak juz jest.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
kolekcjoner79
Newbie
Newbie

Post autor: kolekcjoner79 »

a mam z ciekawości pytanie mniej więcej jaki jest koszt tej pełnej diagnostyki w jakich granicach się waha
Awatar użytkownika
Nightmare
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Nightmare »

Zadzwoń do pierwszego lepszego ASO VW, sam jestem ciekaw ceny.

Myślę, że za przegląd plus wymiana płynów etc w 500 zł powinieneś się zmieścić.

Nie polecam Auto Viva na Połczyńskiej. Niegdyś znajomy oddał tam samochód, nie dość, że nie naprawili usterki, czekał na samochód 3 tygodnie i skasowali go na kupę kasy.

To nie wszystko.

Po miesiącu nieoczekiwanie ktoś życzliwy ukradł mu samochód pod bloku.. :(.
VW POLO 6N1 - 44kW - 60KM
Engine :D - APQ
Buda: 3D
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”