Rozpórka, konieczność ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
poly1977
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: poly1977 »

zakładał ktoś rozpórke do 1.7 SDI ? można prosić o fotkę jak obejść kolektor dolotowy..
C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Ciapek01 »

[quote=""poly1977""]zakładał ktoś rozpórke do 1.7 SDI ? można prosić o fotkę jak obejść kolektor dolotowy..[/quote]
bede rozkminial temacik... chodzi ci o dolna przednia rozporke?? bo w gornej przedniej problem moze byc tylko ze zbiorniczkiem i tyle
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
Awatar użytkownika
poly1977
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: poly1977 »

Ciapek01 chodzi mi o górną, myślałem, że przeszkadza kolektor dolotowy..
Awatar użytkownika
Łojek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Łojek »

[quote=""poly1977""]Ciapek01 chodzi mi o górną, myślałem, że przeszkadza kolektor dolotowy..[/quote]

Chłopaki rozkminiajcie temcik,
też mam SDi i też chcę rozpórkę :piwo:
Ja swoją raczej wystrugam na CNC, tylko jakiś wzór potrzebóję...
Wrzucajcie zdjęcia w temat, coś się pomyśli :grin:
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Szakal »

Ja latam z załozonymi rozpórkami od 3,5miesiąca i jak najbardziej wrazenia z jazdy pozytywne :) tylna rozpórke renomowanej firmy nie jakis aluminiak mozna wyrwac za 100zł z przodem ciezej o dobra stalowa markowa ale moze gdzies sie trafić.
Awatar użytkownika
Łojek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Łojek »

Szakal,
zapodaj jakies foty w wolnej chwili.
Ja zrobię rysunek, Ty go później troszkę zwymiarujesz w miarę możliwości i puszczę do zrobienia prototyp.
Idealnie by było jakbyś mógł zdjąć i obrysować kształt łap na papierze, było by najprościej,
ale wiem, że demontaż zajmuje czas...
C
Ciapek01
Kontakt:

[quote=""poly1977""]Ciapek01 chodzi mi o górną, myślałem, że przeszkadza kolektor dolotowy.[/quote]

rozporke gorna przednia z tego co wiem to montuje sie na mocowaniu Mcpersonow (amorow) czyli masz ja mocowana na gorzew komorze silnika a tam jedynie na drodze stoi zbiorniczek.... podobno niema problemow z tym i mozna go zdjac i zorbic mocowania....

[quote=""Łojek""]też mam SDi i też chcę rozpórkę :piwo:
Ja swoją raczej wystrugam na CNC, tylko jakiś wzór potrzebóję...
Wrzucajcie zdjęcia w temat, coś się pomyśli :grin:[/quote]

mozna to pomierzyc i zrobic samemu pozbierac ludzi, dorwac kogos kto ma takie cosik w SDI i zrobic na wymiar od razu z 3-4 do naszych polo

[quote=""Szakal""]a latam z załozonymi rozpórkami od 3,5miesiąca i jak najbardziej wrazenia z jazdy pozytywne :) tylna rozpórke renomowanej firmy nie jakis aluminiak mozna wyrwac za 100zł z przodem ciezej o dobra stalowa markowa ale moze gdzies sie trafić.[/quote]

ty masz benz?? niewiesz czym sie roznia rozporki do dizli??? mozliwe ze bedzie to samo....

[quote=""Łojek""]ale wiem, że demontaż zajmuje czas...[/quote]

zrzucimy sie i wyslemy po browarku coby umilic mu czas demontazu :)
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

CNC :))) nie przeginajmy, to jest kawałek rury.
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Szakal »

Obrazek
z montazem było troche zabawy zeby to upchac :grin: bo ta rozpórka akurat jest zbudowana na całe kielichy wkoło "
C
Ciapek01
Kontakt:

[quote=""Szakal""]z montazem było troche zabawy zeby to upchac :grin: bo ta rozpórka akurat jest zbudowana na całe kielichy wkoło "[/quote]

super :) dzieki :) jakbys mogl jeszcze zmierzyc odleglosc pomiedzy srubami trzymajacymi sprezyny ( te w srodku0 to porownamy do naszego rozstawu i bedziemy wiedzieli juz co i jak :) problemu niema, trzeba tylko gietarke do rur, spawarke, 4 browary i popoludnie :)

Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Ja założyłem rozpórkę bo trafiła się niesamowita okazja kupic pełną stalową OMP, zawias mam raptem 40/40 żadne betony, ale myslę ze do wypracowanej 14 letniej budy nie zawadzi. Szczerze mówiąc nie odczuwam jakiejś zmiany w zachowaniu auta, wiec czy coś to daje? hmm pewno jakby wsadzić jakiegoś speca ze sprzetem pomiarowym toby orzekł ze buda mniej się gnie. Na chłopski rozum taka belka między kielichami to dobra rzecz no i lansik jest :grin:

Potwierdzam słowa Szakalu, ja też się namordowałem ze swoją. Zeby ładnie to obmierzyc, wycelować i powiercić i jeszcze zabezpieczyc dziury przed korozją trzeba sobie przygotować wolną sobote
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”